TROS

persbericht
Hilversum, 04 november 2004

Radio 2 songfestival-partner TROS en NOS

Radio 2 zal dit jaar als volwaardige partner van de TROS en de NOS optreden rondom het Nationaal Songfestival. Daar waar het Nationaal Songfestival op televisie voor rekening komt van TROS/NOS, zal de zender Radio 2 in haar diverse radio-programma's uitgebreid stilstaan bij de activiteiten van de kandidaten in de verschillende voorronden en de finale. Zoals bekend start het Nationaal Songfestival op 20 januari met de eerste voorronde. Na in totaal vier voorronden vindt op 13 februari de finale plaats.

Radio 2 is voornemens om voorafgaande aan elke voorronde de betreffende liedjes te laten horen en de artiesten aan het woord te laten. Per voorronde gaat het om zes artiesten. Dit zal in diverse Radio-2 programma's gebeuren. Ook in de aanloop naar de voorronden staat Radio 2 stil bij de voorbereidingen van en het (laatste) nieuws over het Nationaal Songfestival. Op zondag 13 februari zal Radio 2 overdag wederom een Songfestival Top 100 gaan uitzenden. In de avond wordt live verslag gedaan van de finale van het Nationaal Songfestival.

Net als de afgelopen jaren zal Radio 2 in de week van het Eurovisie Songfestival vanuit de Oekraïnsche hoofdstad Kiev met een dagelijks programma komen, waarin de verrichtingen van de Nederlandse artiest centraal staat.

Noot voor de pers,