Gemeente Breda

Koffiehuizen 'El Hoceima' en 'Breda' gesloten

De burgemeester heeft op woensdag 3 november 2004 de koffiehuizen 'El Hoceima' en 'Breda' aan Boschstraat 170 en 170a voor zes maanden gesloten. Directe aanleiding daarvoor was de vechtpartij, die dinsdag 2 november voor en in de directe nabijheid van de koffiehuizen heeft plaatsgevonden.

Er is rond het pand Boschstraat 170 al geruime tijd sprake van ernstige verstoringen van de openbare orde. De spanningen lopen er al enige tijd op. De bewoners van de Boschstraat hebben ook al diverse malen geklaagd bij de gemeente en de politie. De vechtpartij van dinsdag heeft wederom zoveel overlast en onrust veroorzaakt in de straat, dat de burgemeester besloot het pand met onmiddellijke ingang te sluiten. Dit om een einde te maken aan de gespannen sfeer die nog steeds hangt voor en in de directe omgeving van de koffiehuizen.

Het pand aan Boschstraat 170 is in het verleden al meerdere malen gesloten in verband met problemen op het gebied van de openbare orde en overtredingen op grond van de Opiumwet. Zo werd koffiehuis El Hoceima in maart van dit jaar al voor drie maanden gesloten.

Breda, 4 november 2004