Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Prijsuitreiking Misdaadspel

Publicatiedatum: 04-11-2004

Gistermiddag was in het hoofdbureau van de Politie Noord- en Oost-Gelderland (Apeldoorn) de prijsuitreiking van het Misdaadspel. Het Misdaadspel was georganiseerd naar aanleiding van de Gelderse Politiedag van 9 oktober. Het thema van de politiedag was Opsporing en in het kader daarvan konden inwoners van Gelderland via de krant, de politie-website en een bezoek aan de politiedag zelf een moord oplossen.

Speuren
"Ik kwam echt voor het moordspel naar de politiedag. Ik heb uren rondgelopen op de Plaats Delict. Ik wist uiteindelijk wel wie het had gedaan, maar ik moest het nog bewijzen, aldus één van de prijswinnaars". Een andere prijswinnaar gaf aan dat hij toch voornamelijk kwam voor de hele politiedag, maar dat het misdaadspel wel een extra uitdaging was.

"Het was een samenspel tussen tactisch en technisch rechercheren. Uiteindelijk was de dader te herkennen aan een afdruk van een punaise in zijn schoenzool. Dat de deelnemers dus echt moesten speuren, maakte het niet alleen realistisch maar voor ons ook heel leuk", zegt Leo Willems van de Technische Recherche van Gelderland-Midden.

De Technische Recherche was bij de prijsuitreiking aanwezig om het verhaal en de bewijslast nog eens door te nemen met de prijswinnaars. De deelnemers aan het spel moesten namelijk niet alleen de juiste dader aanwijzen, ook moesten ze de bewijslast goed voor elkaar hebben. Van de 48 personen die een oplossing hadden ingeleverd, hadden slechts 18 deelnemers de juiste dader en bewijsvoering.

Prijswinnaars
Alle vier prijswinnaars waren aanwezig om hun zeer verdiende prijs in ontvangst te nemen. Ze kregen een volledig verzorgde Moonlight Murder Cruise voor twee personen. Op deze cruise krijgen ze de kans om hun goede speurkwaliteiten nog eens te bewijzen.

De prijswinnaars zijn: Auky Bruinooge (40) uit Opheusden, Michel Rodenburg (20) uit Epe, Margreet Keijzer (49) uit Zutphen en Mariska Bode (19) uit Apeldoorn.

Achtergrond
Het thema van de landelijke politiedag was Opsporing en in het kader daarvan hadden de politieregio's Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland een Misdaadspel georganiseerd. Het verhaal met open einde was geschreven door bekend misdaadschrijver Henk Apotheker. Om de oplossing van het spel te kunnen vinden, moesten de deelnemers de politie-website afspeuren voor aanwijzingen en een bezoek brengen aan de door de Technische Recherche van de drie regio's speciaal nagebouwde Plaats Delict in het Openluchtmuseum.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden