--------------------------------------------------------------------------
     BEA introduceert mobiele oplossing gebaseerd op service oriented     
                               architecture                               
--------------------------------------------------------------------------


Amstelveen, 04-11-2004

BEA Systems (Nasdaq: BEAS), leverancier van zakelijke infrastructuursoftware heeft MobileAware Interaction Server, BEA WebLogic Editie? geïntroduceerd. MobileAware Interaction Server is een geïntegreerd platform waarmee klanten online gegevens en bedrijfsprocessen beschikbaar kunnen maken op mobiele apparaten. Het platform is bedoeld voor telco's, maar ook voor andere bedrijven. MobileAware Interaction Server maakt gebruik van de service oriented architecture-technologie (SOA) in BEA WebLogic Portal? 8.1. Het is ook een cruciaal onderdeel van het BEA Services Delivery Solution Framework en van BEA's Liquid Computing? visie waarmee bedrijven de flexibiliteit van hun IT kunnen vergroten.

Hoe meer applicaties en gegevens verspreid zijn door de onderneming, hoe minder toegankelijk ze vaak zijn. Door een geïntegreerd mobiliteitsplatform te gebruiken, kunnen telecombedrijven sneller nieuwe, omzetverhogende datadiensten bieden, en kunnen ondernemingen zakelijke informatie makkelijker en breder beschikbaar maken voor hun klanten, werknemers en partners. MobileAware Interaction Server, BEA WebLogic Editie is een nieuw technologieplatform dat ontwikkeld is om BEA WebLogic Portal uit te breiden naar het mobiele domein. MobileAware Interaction Server is zodanig ontworpen dat organisaties gebruik kunnen maken van bestaande processen, applicaties en softwarecomponenten over meerdere kanalen, zodat het zeer kosteneffectief is. Bedrijven kunnen in slechts één week de voordelen van mobiele communicatie met klanten, partners en werknemers testen.

De MobileAware Interaction Server, BEA WebLogic Editie werkt ook nauw samen met het BEA WebLogic Platform?: MobileAware maakt gebruik van de ontwikkel-, executie-, personalisatie- en presentatiemogelijken en kan op transparante wijze een mobiele presentatielaag toevoegen. De ontwikkelomgeving van MobileAware is grondig geïntegreerd met de bekroonde BEA WebLogic Workshop? ontwikkeltool.

Voor meer informatie over MobileAware Interaction Server, BEA WebLogic Editie, zie:
http://www.bea.com/framework.jsp?CNT=index.htm&FP=/content/products/more/mis/

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in zakelijke infrastructuursoftware en helpt organisaties bij het vergroten van hun slagkracht met behulp van service-oriented architecture (SOA). SOA is een softwarebasis die IT meer op één lijn brengt met de organisatiedoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic- en Tuxedo-merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.
# # #