Ingezonden persbericht


SeeBeyond en Sun Microsystems bieden klanten praktische servicegeoriënteerde architectuur

Samenwerking ondersteunt kracht Sun Java Enterprise System en SeeBeyond ICAN 5

Hoofddorp, 4 november 2004 - SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open integratieplatform (SeeBeyond ICAN) voor de ontwikkeling en inzet van composite applications op basis van een service-oriented architecture (SOA), en Sun Microsystems, Inc. hebben een technologie- en marketingovereenkomst gesloten. De overeenkomst is gericht op de service-oriented architecture en het leveren van composite applications via het Sun Java Enterprise System (Java ES). Binnen de samenwerking gaat SeeBeyond componenten van zijn SeeBeyond Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN 5) poorten naar Sun Java ES. Als eerste poort het bedrijf zijn eGate Integrator 5-platform naar Sun Java System Application Server 8. Beide bedrijven concentreren zich in eerste instantie op oplossingen voor RFID en portal-applicaties. De oplossingen worden gezamenlijk op de markt gebracht en verkocht.

"Sun heeft het meest veilige, schaalbare en betaalbare webservices-platform voor klanten die zich bezighouden met de ontwikkeling en inzet van een service-oriented architecture", zegt Mark Bauhaus, Vice-President Java Web Services van Sun Microsystems. "SeeBeyond beschikt over hoogwaardige producten voor integratie, het creëren van composite applications, workflow en business process management-diensten. De combinatie van het innovatieve Java Enterprise System en de integratieoplossingen van SeeBeyond biedt klanten maximale productiviteit en zeer praktische, op SOA gebaseerde integratieoplossingen."

"SOA is voor vooruitstrevende IT-professionals hét mechanisme om services aan te bieden", aldus Jim Demetriades, oprichter en CEO van SeeBeyond. "Wanneer klanten hun kerninfrastructuur standaardiseren met Java ES, is een uitbreiding met een complete op SOA gebaseerde ontwikkelomgeving voor composite applications voor hun integratieprojecten een logische stap. Op die manier worden de kernactiviteiten van bedrijven verbeterd, ontwikkelkosten verlaagd en risico's minimaal, en wordt de ROI versneld."

Beide bedrijven zijn actief betrokken bij de invulling van de Java Business Integration Specification (JSR 208). De samenwerking richt zich op de afstemming van de huidige en nieuwe industriestandaarden, zoals JMS, Java Connector Architecture en BPEL. Hierdoor is de integration server-suite van SeeBeyond momenteel de enige die voldoet aan de Java 2 Enterprise Edition (J2EE) Application Verification Suite (mei 2003). Het poorten van de SeeBeyond integration server-suite naar Java System Application Server 8 is de basis voor geavanceerde platformintegratie en SOA-gebaseerde systeemontwikkeling, en biedt het best presterende en meest betrouwbare platform.

Binnen de overeenkomst leveren Sun en SeeBeyond ook oplossingen rondom Suns Java System Portal Server en SeeBeyonds ICAN 5-integratieserver. Deze gezamenlijke oplossingen bieden out-of-the-box integratie tussen Sun- en SeeBeyond-producten, zoals de SeeBeyond enterprise server bus-oplossing (ESB) eInsight ESB voor de bouw van composite applications via Sun Java System Portal Server. Klanten kunnen beschikken over pre-built portlets waarmee ze eenvoudig portal-oplossingen kunnen bouwen voor integratie, het creëren van composite applications, workflow en business process management-diensten. De gezamenlijke portal-oplossing moet zowel bedrijfsprocessen automatiseren, als de kracht van data en functionaliteit binnen bestaande backend-systemen benutten. Deze mogelijkheden worden getoond in de Java System Portal Server Reference Architecture.

Alle experts zijn het eens over de potentiële voordelen van RFID, maar om een ROI te realiseren, moeten organisaties de waardevolle data van de RFID readers wel kunnen gebruiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren. De overeenkomst tussen Sun en SeeBeyond biedt de RFID-markt geavanceerde, op Java gebaseerde oplossingen met als basis de samenwerking tussen Java System RFID Software en het RFID Composite Application Network van SeeBeyond. De Sun RFID-software verwerkt de enorme hoeveelheden RFID-data en integreert deze met bedrijfsapplicatiesystemen. De verzamelde informatie wordt vervolgens naar het SeeBeyond-platform gestuurd voor distributie naar handelspartners en backend-systemen, zoals SAP of Oracle. De gezamenlijke RFID-oplossing wordt gepresenteerd in het RFID-testcentrum van Sun in de Verenigde Staten.

SeeBeyond
SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) levert een volledig geïntegreerde, op standaarden gebaseerde omgeving voor de snelle ontwikkeling en inzet van bedrijfsbrede oplossingen gebaseerd op bestaande systemen en infrastructuren. Het bedrijf heeft ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en integreren van innovatieve software bij Global 2000-bedrijven. SeeBeyonds Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN) gaat verder dan Enterprise Application Integration en helpt bedrijven hun kosten te verlagen, hun marktaandeel te vergroten en de klantenservice te verbeteren. SeeBeyond heeft wereldwijd ruim 1.900 klanten, waaronder ABB, ABN Amro, DuPont, Fujitsu, General Motors, Hewlett-Packard, Kluwer, Pfizer, Samsung, Schiphol en Sprint.