ABN AMRO

Amsterdam, 4 november 2004

ABN AMRO rondt verkoop LeasePlan Corporation af

ABN AMRO maakt bekend dat de verkoop van LeasePlan Corporation aan een door Volkswagen Group geleid consortium van investeerders is afgerond. Het akkoord over de verkoop van LeasePlan Corporation was reeds op 21 april 2004 bekendgemaakt. Het consortium heeft EUR 2 mld voor de aankoop betaald, terwijl LeasePlan Corporation een buitengewoon dividend van EUR 130 mln heeft uitgekeerd.

LeasePlan Corporation is als dochteronderneming van ABN AMRO uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van multi-brand operationele autolease en tot één van de toonaangevende aanbieders wereldwijd van diensten voor wagenparkbeheer. Het besluit om LeasePlan Corporation te verkopen is in overeenstemming met de strategie van ABN AMRO om zich op haar kernactiviteit als bank te richten en de beschikbare middelen aan te wenden voor die activiteiten die de hoogste toegevoegde waarde genereren voor klanten en aandeelhouders.

De transactie is inmiddels goedgekeurd door de toezichthouders en is van kracht geworden per 4 november 2004. De door ABN AMRO gerealiseerde verkoopwinst bedraagt ongeveer EUR 950 mln (inclusief EUR 90 mln teruggeboekte goodwill die rechtstreeks ten gunste van het eigen vermogen is gebracht). Deze winst wordt overigens niet toegevoegd aan de basis voor het dividend dat over 2004 zal worden uitgekeerd. Zoals reeds eerder aangegeven zal ABN AMRO de opbrengst uit de verkoop van LeasePlan Corporation gebruiken om de aandelen terug te kopen die worden uitgegeven bij keuze voor uitkering van het interimdividend voor boekjaar 2004 in aandelen. ABN AMRO heeft bovendien het voornemen om ook de aandelen uit het slotstockdividend voor boekjaar 2004 terug te kopen, conform het nieuwe dividendbeleid zoals aangegeven in het persbericht over de halfjaarcijfers.

Na afronding van de transactie houdt Volkswagen Group thans 50% van de aandelen in LeasePlan Corporation. Twee mede-investeerders, Mubadala Development Company uit Abu Dhabi en Olayan Group, gevestigd in Saudi Arabië, hebben elk een belang van 25%.


- - -

Voor verdere informatie:
Persvoorlichting: 020-6288900
Investor Relations: 020-6287835


---- --