Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 279/MvG
Datum: 4 november 2004

Polderman waarnemend burgemeester in Boarnsterhim

De Commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, drs. E.H.T.M. Nijpels, heeft, na overleg met de fractievoorzitters in de raad en de wethouders van Boarnsterhim, besloten de heer G.J. Polderman, burgemeester van Tytsjerksteradiel, met ingang van 1 januari 2005 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Boarnsterhim.

De Commissaris is tot dit besluit gekomen aangezien de huidige burgemeester van Boarnsterhim de heer Y. Dijkstra met ingang van 1 januari 2005 ontslag heeft gevraagd in verband met zijn benoeming per 1 november 2004 tot waarnemend burgemeester van Zeewolde.

Gelet op de tijd die met de vervulling van de vacature in Boarnsterhim is voorzien, heeft de Commissaris het in het belang van de gemeente geacht een ervaren bestuurder in de persoon van de heer Polderman met de waarneming van het burgemeestersambt te belasten. Burgemeester Polderman zal de waarneming, die naar verwachting maximaal vier à vijf maanden in beslag neemt, combineren met zijn burgemeesterschap in Tytsjerksteradiel.


---- --