Politie Zaanstreek-waterland


13:47 03-NOV-04
PURMEREND, SPUISTRAAT
Loodgieters gewond na val
Twee loodgieters, 54 en 32 jaar oud en beiden wonende in Oosthuizen, zijn tijdens werkzaamheden uit het bakje van een hoogwerker gevallen. Het bakje kantelde en de mannen vielen van de tweede verdieping op een erf. De mannen zijn door twee ambulances, met vermoedelijk hersenletsel, naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie is de arbeidsinspectie gewaarschuwd die direct ter plaatse kwam om een onderzoek in te stellen.

14:07 03-NOV-04
PURMEREND, KOESTRAAT
IJskoude wisseltruck
De politie onderzoekt een wisseltruc waarbij een man bij een ijssalon bijna vijftig euro wist te bemachtigen. Na de truc ging de man er vandoor. De ijsverkoopster kon de man als volgt omschrijven: Een 25 tot 30-jarige Antilliaanse of Surinaamse man met een langwerpig gezicht en een lengte van 165 tot 170 centimeter. Hij had een piercing in de onderlip en een oorbel in de vorm van een mattenklopper. De man was gekleed in een zwart jack van kunststof, spijkerbroek, zwart shirt en een overwegend groene meerkleurige rastamuts. Getuigen kunnen bellen met de politie in Purmerend op nummer 0900-8844.

16:12 03-NOV-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Politie bekeurt automobilist met vals kenteken
Een 42-jarige man uit Zaandam is bekeurd omdat hij in een auto met een vals kenteken reed. De man werd door de agenten aan de kant gezet voor een reguliere verkeerscontrole. Hij droeg geen veiligheidsgordel, had geen rijbewijs bij zich en op zijn auto zaten kentekenplaten die behoorden bij een ander merk auto. De kentekenplaten zijn in beslag genomen. Waarom de man valse platen op zijn auto had is niet bekend. De auto mag door de eigenaar meegenomen worden als hij de juiste kentekenplaten heeft gemonteerd.

11:00 04-NOV-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Winkeldief aangehouden
De politie heeft een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden die even tevoren bij een slijterij een kratje bier zou hebben gestolen. De man was met het kratje bier de winkel uit gelopen zonder te betalen. De winkelbediende gaf aan agenten een duidelijk signalement van de dader door. De agenten gingen te voet op zoek en konden de verdachte even later aanhouden. De man vertelde dat hij de flesjes leeg gemaakt heeft en samen met de lege krat bij een supermarkt heeft omgeruild voor statiegeld.

21:30 03-NOV-04
PURMEREND, NIJLSTRAAT
Drie mannen met pallets aangehouden
De politie heeft drie Purmerenders van 23, 22 en 32 jaar aangehouden die worden verdacht van diefstal van pallets van een bouwplaats. De mannen reden in een busje waar achterin zeven euro-pallets waren gestouwd. Een getuige heeft gezien dat de pallets werden ingeladen. De verdachten zijn de volgende dag na verhoor heengezonden. De pallets zijn in beslag genomen.


09:58 04-NOV-04
LANDSMEER, RHIJNESTEIN
Brievenbus opgeblazen
De politie onderzoekt de vernieling van een metalen brievenbus die aan de buitenzijde van een woning is bevestigd. De brievenbus is opgeblazen met vuurwerk van een zodanig zwaar kaliber dat het deurtje er uitgeblazen is en de bus totaal ontzet. In Landsmeer zijn meerdere meldingen gedaan waarbij zwaar vuurwerk in kliko's is gegooid. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam in Landsmeer op nummer 0900-8844.


---- --