THEODOOR GILISSEN BANKIERS

Innovatieve belegging in Maarten Lafeber: 85% rendement

De directie van Future Golf B.V heeft zojuist bekend gemaakt dat Maarten Lafeber 'zijn aandeelhouders' per 31 december 2004 zal uitkopen met een rendement van 85% op hun belegging in certificaten van aandelen in Future Golf B.V.

Maarten Lafeber haalde in 1998 het wereldnieuws. In samenwerking met private bank Theodoor Gilissen Bankiers, Nauta Dutilh en Deloitte werd een innovatieve constructie opgezet, waarbij 7500 certificaten van aandelen in het kapitaal van Future Golf B.V. werden uitgegeven. Voor 45 euro (f 100) per certificaat konden beleggers investeren in de carrière van de getalenteerde golfer Maarten Lafeber. Een primeur in de financiële wereld. Michiel Floris, manager van Lafeber: 'We wilden 750 duizend gulden binnenhalen. Dat had wel een bedrag van 1,2 miljoen kunnen zijn. Zo groot was de belangstelling'. 'Deze bijzondere emissie paste uitstekend bij Theodoor Gilissen, die innovatie van haar dienstverlening als vanouds hoog in het vaandel heeft', aldus Roelf Rogaar, directievoorzitter van Theodoor Gilissen Bankiers.

Met de opbrengst van de uitgifte van de certificaten van aandelen en gesteund door 1100 certificaathouders heeft Maarten Lafeber zeven jaar lang onbezorgd aan de ontwikkeling van zijn spel kunnen werken. Sinds zijn debuut in 1998 speelde hij ruim 160 wedstrijden op de Europese Tour en 23 wedstrijden op de Challenge Tour. Inmiddels heeft hij zich als vaste waarde in de European Tour bewezen met als sportief hoogtepunt de titelwinst op de Dutch Open 2003.

Elke certificaathouder ontvangt met de uitkering van 83,95 euro(f 185) per certificaat van een cumulatief preferent aandeel het maximale rendement op hun investering: een waardestijging van 85% over zeven jaar. Met dit rendement verslaat Lafeber toonaangevende indices zoals de AEX (-20,29%), MSCI (+9,97%), S&P 500 (-0,7%) en NASDAQ (+7,23%) over dezelfde periode (alle rendementen in euro). De uitkering is opgebouwd uit de uitgifteprijs van 45,38 euro vermeerderd met dividenden en een bonus van 50% over de uitgifteprijs.

Het rendement op de certificaten is volledig afhankelijk geweest van de sportieve prestaties van Maarten Lafeber. Beleggers zien hun investering nu beloond met een rendement van 85%. 'Het plan is geslaagd. Ik vind het geweldig om alle mensen die destijds vertrouwen in mij stelden hun inleg met een flink rendement terug te betalen. Ik hoop dat mijn aandeelhouders zich ook een beetje winnaar voelen, net als ik', aldus Maarten Lafeber.


---


----