Gemeente Den Helder

04-11-2004
Wie verdient de emancipatieprijs 2005?

Sinds1995 kent de gemeente Den Helder elk jaar een emancipatieprijs toe aan een persoon, organisatie of instelling die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de emancipatie van vrouwen in onze gemeente. De emancipatieprijs bestaat uit een kunstvoorwerp met oorkonde. De elfde emancipatieprijs wordt op of rond 8 maart 2005, bij de viering van de Internationale Vrouwendag, uitgereikt.

Draag uw kandidaat voor
Komt er volgens u iemand in aanmerking voor de prijs? Draag die dan voor. De kandidaten kunnen personen, organisaties of instellingen zijn. Voorwaarde is dat zij in Den Helder wonen, werken of gevestigd zijn. Het gaat bij voorkeur om kandidaten die:

- in lengte van jaren een invloedrijke rol hebben gespeeld op emancipatiegebied, of

- op dat terrein vernieuwend en op de toekomst gericht werk uitvoeren, of

- op emancipatiegebied werk verrichten dat nieuwe perspectieven biedt aan (allochtonen) vrouwen en meisjes.
Een jury bepaalt de voordracht van de prijswinnaar aan het college. De jury bestaat onder meer uit een onafhankelijke voorzitter, een vertegenwoordigster vanuit de gemeenteraad en de Vrouwen Emancipatie Commissie.

Voor 10 december a.s.
Weet u een kandidaat die volgens u in aanmerking komt voor de emancipatieprijs, stuur dan uw voordracht vóór 10 december 2004 naar de gemeente Den Helder, afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Vermeld bij de voordracht de volgende gegevens:

- naam, adres en telefoonnummer van de betrokken persoon, organisatie of instelling;

- een korte beschrijving van de bedoelde activiteit en de bijdrage die deze naar uw mening levert aan de emancipatie van de vrouw in Den Helder;

- uw eigen naam, adres en telefoonnummer zodat wij u eventueel om nadere informatie kunnen vragen.
De binnengekomen reacties behandelen we strikt vertrouwelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw H.J. Oskam, telefoon (0223) 678430 of e-mail hoskam@denhelder.nl.