Gemeente Den Helder

04-11-2004
Beter bereikbaarheid Anti Discriminatie Bureau

Discriminatie is niet acceptabel en dient om die reden krachtig te worden bestreden. Met die woorden zette wethouder Jan de Groot (welzijn) zijn betoog over het belang van discriminatiebestrijding in Nederland kracht bij. De wethouder sprak vorige week tijdens een congres in Alkmaar, ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het Anti Discriminatie Bureau Noord-Holland Noord (ADB NHN). Tijdens dit congres presenteerde het bureau de resultaten van de professionalisering van haar dienstverlening. Eén van die resultaten is het opzetten van een website. Het ADB NHN is in Alkmaar gevestigd, maar verricht werk voor alle gemeenten in Noord-Holland Noord. Via de website, maar ook door de invoering van een landelijk telefoonnummer, wil het bureau beter bereikbaar zijn voor alle inwoners van de Noordkop.

Anti-discriminatiebeleid in Den Helder
Het anti-discriminatiebeleid in Den Helder wordt al twintig jaar uitgevoerd door het Anti Discriminatie Bureau Noord-Holland Noord. En daarmee moeten we ons gelukkig prijzen, vindt de wethouder: De grote mate van deskundigheid bij hen zal, met ondersteuning van de gemeente, leiden tot meer bewustwording en een heldere aanpak van discriminatie in onze regio.
Inwoners van Den Helder (en mensen uit de regio) kunnen bij het Anti Discriminatie Bureau terecht als zij zich ongelijk behandeld of gediscrimineerd voelen. De medewerkers van het bureau adviseren over de mogelijkheden en staan als dat nodig is, mensen bij in juridische processen. Daarnaast kan men er ook terecht voor een breed voorlichting- en trainingspakket voor onder andere het onderwijs, de politie en het welzijnswerk.
Kijk voor meer informatie op www.adbnhn.nl, of bel met de vestiging in Alkmaar (027) 5154400 of het landelijke nummer 0900-2354354.

.