Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


04 november 2004


Ermelo - automobilist overleden na aanrijding.
Een 40-jarige automobilist uit Ermelo is in de loop van de dag overleden aan de gevolgen van een aanrijding waarbij hij eerder op de ochtend betrokkenen raakte. Het slachtoffer reed over de N 302 komend uit de richting van Harderwijk. Uit tegenovergestelde nadere een vrachtwagen met oplegger. Om onduidelijk reden kwam het slachtoffer met zijn auto op het weggedeelte van de vrachtwagencombinatie. De vrachtwagenchauffeur, een 43-jarige man uit Wekerom probeerde door naar rechts te sturen nog een aanrijding te voorkomen. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en zat bekneld in zijn auto. Hij is door brandweer, ambulancepersoneel en personeel van de gealarmeerde traumaheli uit de auto bevrijd. Het slachtoffer is met de traumaheli naar Utrecht vervoerd war hij enige tijd later aan zijn verwondingen overleed.
Ten tijde van de aanrijding is de doorgaande weg Harderwijk- Nw Milligen gestremd geweest voor de afhandeling van de aanrijding. De weg kon pas weer rond 13.30 uur worden vrijgegeven. De politie zoekt eventuele getuigen van de aanrijding.


Elburg - politie houdt zeven personen aan.


Naar aanleiding van vele vernielingen, overlast en afpersing, gepleegd door een aantal jongeren in 't Harde in de zomermaanden van 2004, heeft de politie Elburg ism de recherche van het district Noordwest-Veluwe een onderzoek ingesteld. Genoemde feiten vonden onder andere plaats bij het zwembad De Hoksberg te 't Harde en namen ergerlijke vormen aan. Gedurende het onderzoek werden hiervoor zeven jongeren uit 't Harde aangehouden in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt.
Tijdens het onderzoek is er een projectgroep gevormd, bestaande uit politie, gemeente en winkeliers en deze goede samenwerking heeft tot resultaat gehad dat de overlast na de aanhouding van de jongeren, geheel over is.


Oldebroek - verkeersongeval.


Op donderdag (04-11) vond er rond 06.55 uur een verkeersongeval plaats op de Zuiderzeestraatweg. Een 22-jarige automobiliste uit Wezep zag bij het linksaf slaan een
30-jarige automobiliste uit Elburg over het hoofd die uit tegenovergestelde rijrichting kwam. Door de botsing draaiden beiden auto's om hun as en belandde één auto in de sloot. De Elburgse werd met rugklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
Beide auto's raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Ermelo - oplichting.


Op woensdag (03-11) kreeg een 78-jarige vrouw uit Ermelo rond 16.50 uur bezoek van een man die beweerde een medewerker van de bank te zijn. Omdat haar bankpasje moest worden omgeruild kwam hij haar bankpas ophalen en had hij ook de pincode nodig.
Nadat de man met pas en pincode was vetrokken , kreeg de vrouw argwaan.
Toen ze even later de bank belde bleek dat er al een aanzienlijk bedrag van haar bankrekening te zijn opgenomen. Er is geen duidelijk signalement van de man bekend.
De politie blijft waarschuwen voor lieden die als verzekeringsagent, bankmedewerker of monteur van gas of water ouderen benaderen en geld bij hen lospraten.


Epe - aanrijding met drank op.


Op woensdag (03-11) vond er rond 13.30 uur een verkeersongeval plaats op de Oenerweg.
Een 57-jarige automobilist uit Epe belandde met zijn auto in de berm, botste tegen een lantaarnpaal en eindigde met de auto op de kop in de greppel.
De man werd door omstanders uit de auto geholpen en bleek geen zichtbare verwondingen te hebben. Het werd per ambulance overgebracht ter observatie naar het ziekenhuis. Omdat de man naar alcohol rook, werd hij onderworpen aan een ademtest en werd er vervolgens een bloedproef afgenomen. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf. De man mocht na onderzoek weer naar huis. Aan de hand van de bloeduitslag zal in overleg met justitie de strafmaat worden bepaald.


Epe - diefstal auto.

In de nacht van dinsdag op woensdag (02/03-11) werd aan de Warande een personenauto
ontvreemd. Het betreft een zwarte Audi A3, kenteken 85-FT-SV. De aangever heeft maar anderhalve week kunnen genieten van zijn auto.


Epe - inbraak woning.

In de nacht van dinsdag op woensdag (02/03-11) werd er ingebroken in een woning aan de
Quickbornlaan. De dader verschafte zich de toegang door het vernielen van een ruit.
Ontvreemd werden sieraden en een geldbedrag.


Wezep - inbraak woning.

Op woensdag (03-11) werd er tussen 19.15-21.15 uur ingebroken in een woning aan de Boslaan. De dader klom op het balkon mbv een ladder die aan de buitenmuur hing. De ladder was vastgezet met een slot maar dit was opengebroken. Vervolgens werd de
balkondeur geforceerd. Ontvreemd werden onder meer een flatscreen tv, kleding en sieraden.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Op woensdag (03-11) bleek rond 22.00 uur een 48-jarige automobilist uit Lelystad bij een politiecontrole op de Havendam onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van
0,6. Hij kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod van 1 uur opgelegd.


EINDE BERICHTEN



---- --