Nederlandse Spoorwegen Utrecht, 4 november 2004

Veel kijkers en hoge waardering voor docusoap NS

. Ca. 1 miljoen kijkers per aflevering van 'In het Spoor van .';

. Waardering 7,1;

. Draagt bij aan verandering van mening over NS in positieve zin.

De docusoap 'In het Spoor van.', die een kijkje biedt achter de schermen van NS, trekt wekelijks ca. een miljoen kijkers. Zelfs bij een sterke tegenprogrammering haalt de serie hoge kijkcijfers. In vergelijking met andere programma's krijgt de serie met het cijfer 7,1 ook een hoge waardering. Uit onderzoek onder kijkers blijkt dat zij de serie leuk, informatief en geloofwaardig vinden. Ook geeft een deel van hen aan dat door de serie hun mening over NS in positieve zin is veranderd. In het tweede seizoen wordt de serie beter bekeken dan in het vorige seizoen.

Wekelijks zendt SBS6 op woensdag van 22.00 uur tot 22.30 uur 'In het Spoor van.' uit. Op maandag wordt de aflevering herhaald. In acht afleveringen krijgt de kijker een beeld van de enorme hoeveelheid werk dat dagelijks moet worden verzet om de treinen als een geoliede machine door het land te sturen. Over de schouder van een aantal medewerkers wordt een deel van de werkzaamheden in beeld gebracht. Ook wordt de reiziger gevolgd, dat voor velen herkenbare situaties oplevert.

SBS zendt volgende week de slotaflevering uit (woensdag 10 november, herhaling maandag 15 november). Hierin wordt ondermeer stil gestaan bij de maatregelen die NS in de herfst neemt om de overlast door weersinvloeden voor reizigers en het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken. De herhaling van aflevering 7 is nog te zien op maandag 8 november om 23.30 uur. Hierin wordt onder meer aandacht geschonken aan zwartrijden en de aanpak hiervan.

'In het Spoor van.' wordt geproduceerd door Endemol.


***

|Noot aan| |Voor meer informatie (

Nederlandse Spoorwegen