Ingezonden persbericht


JAMBA! - DE MOBIELE PORTAL VOOR ENTERTAINMENT, INFORMATIE, DOWNLOADS EN MULTIMEDIA

BERLIJN, 4 november 2004 - Jamba! is onder het internetadres www.jamba.nl en wap.jamba.nl (mobiel) de leidinggevende Europese portal voor mobile entertainment. Jamba! ziet zichzelf als de intelligente dienstverlener voor de mobiele telefonieconsument. Jamba! ontwikkelt, verkoopt en stelt digitale content en diensten voor de mobiele telefoons van de jongste generatie, uitgerust met GPRS, MMS en UMTS beschikbaar. Voor de gebruiker heeft Jamba! allerlei diensten en toepassingen die boven het gewone telefoneren uitstijgen. Denk daarbij aan informatie, entertainment, shopping, downloads, plaatjes, ringtones en multimedia e-cards. Jamba! maakt van de mobiele telefoon een mobiele bureau, game console, walkman of organiser. Net wat de gebruiker het beste uitkomt.

In Nederland is de markt voor "mobile entertainment" bijzonder groot. Dit komt onder andere door de snelle integratie van de mobiele telefoon in de nederlandse samenleving, maar ook door de grote interesse van de Nederlander in de veelsoortige toepassingen voor de mobiele telefoon en de wens tot individualisering van hun mobiel. Deze bevindingen worden gesteund door verschillende onderzoeken van gerenomeerde onderzoeksinstituten. Deze trend heeft Jamba! vroegtijdig opgepikt en met zijn uitgebreide portal komt Jamba! deze wensen tegemoet met kwalitatief hoogwaardige diensten en services.

Jamba! een uitgebreid aanbod

Op de Jamba! portal worden meer dan 1.000 verschillende producten aangeboden; downloads, games, gebruikersprogramma's, E mail, sport¬berichten, foto-albums, en nog veel meer. Alles één klik verwijderd van gebruik. Nieuws direct op het scherm, een voetbal live! ticker, adventure games. Op technisch gebied reikt het aanbod van Jamba! tot en met de jongste ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie, van SMS, WAP en i mode tot aan Multi¬media Messaging (MMS) en video-streaming zoals UMTS.

Daarnaast hebben de gebruikers van Jamba! de beschikking over duizenden ringtones en plaatjes, waarmee zij hun mobiele telefoon een geheel eigen look en feel kunnen geven of vrienden en kennissen kunnen verrassen. Voetbal, dance, film, TV, comics, dieren, vakantie, cool stuff, Muppetshow, griezelig, universiteit, vrienden; er bestaat eigenlijk geen thema waarvoor Jamba! niet de juiste muziek en plaatjes heeft. Video ringtones, geluid samen met videoclips, is de laatste bestseller uit de succesfabriek van Jamba!

Vele nuttige Java-programma's die bij Jamba! kunnen worden gedownload maken het dagelijkse leven een stuk makkelijker. Zij veranderen de mobiel in no-time in een communicatiecentrale, een zaklamp, een verzendpunt voor e-cards, een e-book reader, een shop-hulp, een alchoholtester, een fitnesstrainer, een tolk, een driving range en een bankkluis!

Jamba! - Innovatiekoning toonaangevend op het gebied van mobiel internet

Jamba! ontwikkelt en verspreidt nieuwe diensten en produkten die toonaangevend zijn voor voor deze markt in ontwikkeling. Zo heeft Jamba! als eerste aanbieder de commerciele Multimedia Messaging Service (MMS) opgepakt. Met de Jamba! MMS E Card Galerie kunnen gebruikers bewegende beelden en graphics downloaden om ze vervolgens als MMS met geluid en persoonlijke boodschap te versturen.

Video Ringtones - de nieuwste trend voor de mobiel

Jamba! is als eerste portal voor de mobiele telefonie begonnen met de verkoop van videoringtones. Met videosound uitgerust gaat de telefoon bij een oproep niet alleen over, tegelijkertijd speelt op het scherm de bijbehorende videoclip. Het gaat hierbij niet simpelweg om bewegende beelden, maar om echte video-bestanden.

Instant Messaging op de mobiele telefoon SMS heeft zich - vooral bij de jeugd - als universeel communicatiemiddel gevestigd. Maar inmiddels staat er een nieuw tijdperk voor de deur: Mobile Instant Messenger. De van de PC bekende en populaire communicatievorm, heeft de sprong naar de mobiele telefoon gemaakt. Ontworpen voor chat, het verzenden van foto's en korte multimedia berichten, zijn de toepassingen van Mobile Instant Messaging groter dan die van SMS. Waar SMS zich tot tekst beperkt, is het met Instant Messaging mogelijk gevoelens uit te wisselen, vriendschappen te sluiten en mensen te ontmoeten die bij de gebruiker passen.

De eerste Multiplayer Game voor de mobiele telefoon

Onder de naam Taxi Fever heeft Jamba! zijn eerste multiplayergame voor de mobiel gelanceerd. Wie deze coole actiegame download op zijn mobiel, kan online direct tegen andere gamers over de gehele wereld spelen. Het live gevoel en het idee met echte tegenspelers te gamen, samen met de verrassende grafische gameplay en verslavende actie, staan garant voor vele uren spelplezier.

Eerste fotostudio voor de mobiele telefoon

Wie graag digitale opnames met zijn camera van de mobiele telefoon maakt, zal onder de indruk zijn van het programma PhotoExpress M Style voor foto's (Ulead). Foto's retoucheren, kleurenfilters en emoticons gebruiken, elektronische fotokaarten maken en per MMS versturen - met PhotoExpress M Style kan men zijn eigen persoonlijke foto stijl ontwikkelen, alleen op de telefoon, zonder PC. Zo kunnen de uit het leven gegrepen beelden in kleine kunstwerken worden omgezet.

Powerfull Datamanager

Onder de naam FileMan biedt Jamba! een uitgebreide Datamanager voor Nokia toestellen aan. Het programma overtuigt met echte professionele functies, die men tot dusver alleen van de pc-software kent, van comfortabele uitwisseling van data tot en met vrij selecteerbare toetsentoekenning voor de telefoon.

De functionaliteitenlijst van FileMan laat niets te wensen over: knippen, plakken, hernoemen en verwijderen van bestanden, uitvoerige datainformatie, aanmaken van nieuwe folders, bewerken van data attributen, markeren, alles markeren, zoeken, vinden, verzenden via infrarood, bluetooth, E-mail en MMS, sorteren naar naam, datatype, grootte en datum, filter voor de mailbox, in/uitschakelen van functies, grootbeeldmodus en nog veel meer.

Daarnaast kunnen de toetstoewijzingen van de telefoon naar eigen inzicht gewijzigd worden.

Boeken lezen op de mobiele telefoon

De eerste e-book reader voor de mobiele telefoon is verkrijgbaar bij Jamba! Het pro¬gramma geeft boeken en documenten in het wereldwijd verspreide eBook-format op het telefoondisplay weer. Jamba! biedt het eerste e mail programma aan waarmee men ook bijlagen zoals Word en PDF documenten op het telefoondisplay lezen kan.

Transparantie en kostencontrole bij Jamba!

Jamba! hecht grote waarde aan het feit dat het aanbod transparant is. Door een op basis van telefoontype georiënteerde menustructuur ziet de gebruiker in een oogopslag welk aanbod voor zijn telefoon beschikbaar is en wat de kosten zijn. Hiermee wordt verhinderd dat de gebruiker een product besteld dat niet geschikt is voor zijn telefoon. Jamba! biedt een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding, zoals bijvoorbeeld ringtones van 1,50 EUR en games vanaf 3,30 EUR.

Bestelmogelijkheden - De klant heeft de keuze

Jamba! biedt zijn klanten de mogelijkheid om elk van de 50.000 digitale producten als eenmalige aankoop op internet te bestellen. Dit wordt gebruikt door gebruikers die onze diensten een keer willen uitproberen.

Zeer veel klanten kiezen echter bewust voor een maandpakket om tot 80% van de kosten uit te sparen. Zo bestaat de mogelijkheid om middels een via internet besteld ringtonepakket voor maandelijks 4,50 EUR 9 ringtones vrij naar keuze te bestellen. Ieder die meer dan 1 ringtone per maand bestelt, kan zo veel besparen. Per ringtone betaal je dan 0,50 EUR bij de bestelling van 9 ringtones.

Bovendien kunnen onze klanten snel en makkelijk hun pakketten opzeggen. Dit kan via hotline, sms, fax, post of op de website. Altijd en vanaf iedere plek. De kostencontrole is door de transparante afrekening op de telefoonrekening altijd gegarandeerd.

Sterk stijgende vraag verwacht

Steeds meer mensen willen meer functionaliteiten uit hun telefoon halen en daarmee de funfactor vergroten. Deze optimistische prognose is gebaseerd op de toegenomen keuze van mobiele telefoons die java programma's bevatten, ringtones in CD kwaliteit kunnen afspelen en scherpe displays die het mogelijk maken games te spelen met dezelfde kwaliteit als de Gameboy. Daarbij zal de mobiele markt blijven groeien door de steeds toenemende vraag naar telefoons met ingebouwde foto-camera.

----------------------------------------------

Contactgegevens

Jamba! Nederland
klantenservice: 0900-2025412
e-mail voor klantenvragen: info@jamba.nl
Public Relation (PR) afdeling: pers@jamba.net
http://www.jamba.nl/