Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


4 november 2004


Zutphen - Vrachtwagen vast onder spoorbrug


Vanmorgen (4/11) heeft het verkeer enkele uren hinder ondervonden doordat op de Weg naar Voorst een vrachtwagen vast zat onder de spoorbrug. En 58 jarige vrachtwagenchauffeur uit Voorst reed rond 08.35 uur over de Weg naar Voorst in de Hoven richting de verkeerslichten. Bij de spoorbrug kwam de vrachtwagen vast te zitten en viel er een deel van de lading van de oplegger op het wegdek. De oplegger was beladen met balen vlas. Gelukkig reed er niemand vlak achter de vrachtwagen, zodat er geen verdere ongelukken zijn gebeurd. Door de ontstane ravage moest het wegdek schoongemaakt worden en de lading overgeladen. Het verkeer werd geregeld door de stadswachten. De weg werd rond 11.45 uur vrijgegeven.


Laren - Verdachte diefstallen aangehouden


Door de politie werd woensdagmorgen een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Laren nabij de Holterweg. De man wordt er van verdacht meerdere diefstallen gepleegd te hebben en was in het bezit van een fiets, welke in Ruurlo was gestolen. In verband met het onderzoek werd de man ingesloten.


Harfsen - In tuin door mist


Op de Harfsensesteeg is woensdagavond rond 20.10 uur een auto van de weg geraakt. Een 67 jarige bestuurder uit Utrecht kwam vanaf Eefde en reed richting Harfsen. Het was zeer mistig. Bij een scherpe bocht naar links raakte de man van de weg en kwam terecht in een tuin. De auto kwam vast te zitten in de struiken en raakte dusdanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.


Zutphen - Aanhouding na diefstal pizzabrommer


De politie heeft woensdagmiddag op de Leeuweriklaan twee jongens (15) uit Zutphen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De twee gaven toe de bromfiets eind oktober aan de rode Torenstraat te hebben weggenomen. Toen zat er nog een pizzakist op, maar deze was inmiddels gedemonteerd. De twee werden in verband met het onderzoek ingesloten en donderdagochtend werd in verband hiermee een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden. Alle drie worden over hun aandeel verhoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Posterenk - 14 bestuurders te hard


De politie heeft woensdagmiddag bij een controle op de Enkweg 14 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km. Er is hier 30 km toegestaan. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --