Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 november 2004

---

Aanrijding met gewonden

Bij een aanrijding vanmorgen vroeg op de kruising Europaweg / Jachtlaan zijn twee mannen gewond geraakt. Omstreeks 06.50 uur wilde een 17 jarige bestuurder van een tractor uit Ederveen vanaf de Europaweg links de Jachtlaan inrijden. Op het moment dat de tractor op de kruising stond, kwam een bestelauto over de Europaweg aanrijden die tegen de tractor botste. Zowel de bestuurder als de passagier raakten gewond. De bestuurder zat ernstig bekneld en moest door de brandweer en een traumateam van het ziekenhuis uit de auto bevrijd worden. Beide mannen, een 23 jarige inwoner uit Spankeren en een 28 jarige inwoner uit Rheden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Door de aanrijding heeft het verkeer de nodige overlast ondervonden. Rond 09.30 uur werd de kruising vrijgegeven.


Bromfietser rijdt door

Woensdag rond 18.05 uur vond op de Zwolseweg in Wenum Wiesel een aanrijding plaats. Een 19 jarige fietser uit Wenum Wiesel fietste richting Apeldoorn. Ter hoogte van huisnummer 345 werd hij van achteren aangereden door een bromfiets. De fietser klapte hierdoor hard op het wegdek, waardoor hij letstel opliep aan zijn hand en knie. De bromfietser reed door richting Apeldoorn.
Mogelijk dat een getuige de aanrijding gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Auto weggenomen

Vanaf de parkeerplaats bij een tuincentrum aan de Kleinzorg werd woensdagmiddag een auto weggenomen. Dit gebeurde tussen 13.30 en 14.30 uur. Het gaat om een witte Volkswagen bestelauto, voorzien van het kenteken VS-85-TZ.


Inbraak in auto

In de nacht van dinsdag op woensdag (03/11) werd ingebroken in de auto van een bewoner aan de Everlaan. De bewoner hoorde rond 02.10 uur glasgerinkel en zag een manspersoon in zijn auto. Hierop klopte hij op het raam, waarna de onbekende man snel weg liep richting Gazellestraat. Uit de auto werd een navigatiesysteem weggenomen.
De politie is op zoek naar getuigen. Signalement van de onbekende man: ca. 1.70 m lang, met een stevig gedrongen postuur. De man had een flinke bos donker haar tot op de schouders. Hij droeg witte gymschoenen, een rode joggingbroek en een donkere trui of fleece jack. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Inbraak in winkel

In de nacht van dinsdag op woensdag (3/11) werd ingebroken bij een winkel aan de Konginnelaan. Men vernielde een etalageruit en kon zo binnenkomen. Weggenomen werd wijn, port en kaas.


Winkeldiefstal

Woensdagmiddag werd een 22 jarige inwoonster uit Wenum Wiesel betrapt bij een winkel in de Hoofdstraat. De vrouw wilde een jack en een trui wegnemen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces verbaal wordt opgemaakt.


16 bestuurders te hard

De politie heeft woensdag (3/11) bij een controle op de Sluisoordlaan en de Anklaarseweg 16 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. Er is hier 50 km toegestaan. Verder werd een 57 jarige bestuurder uit Apeldoorn bekeurd voor het passeren van een doorgetrokken streep. De man kreeg een boete van E 125,-.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --