VERENIGING VNO-NCW



Toerisme-industrie klaar voor 500.000 Chinese toeristen

Amsterdam, 4 november 2004 - 'Nederland is klaar voor de Chinese toerist. Chinezen die in de toekomst naar Nederland reizen voor zaken of toerisme komen in een gespreid bedje terecht'. Dat concludeert het Platform Toeristisch-recreatief Ondernemen van VNO-NCW (PTO), na afloop van de China Challenge die ze vandaag bij Gassan Diamonds organiseerde.
13 miljoen Chinezen hebben Europa hoog op hun verlanglijstje staan en velen zien Nederland als 'Gateway to Europe'. De uitdaging voor de toeristische industrie in Nederland is om zo veel mogelijk Chinezen op een goede manier te verwelkomen.
'In 2003 ontvingen we al 60.000 Chinezen, in 2007 kunnen dat er 500.000 zijn,' aldus René Klawer, PTO-voorzitter. Dit is een onmiddellijk gevolg van de versoepelde visumverstrekking (ADS status).
'Nederland en Amsterdam zijn er klaar voor. Er bestaat een goed netwerk van een luchthaven en daarop aansluitende bussen, rondvaartboten, hotels, congreslocaties, restaurants en attracties. Wel moet men nog beter leren wat de specifieke klantenwensen van Chinezen zijn'.
De Chinese Ambassadeur in Nederland mevrouw Xue Hanqin gaf de ruim honderd aanwezige ondernemers praktische tips over de wensen van Chinese toeristen. Oud-D66-voorzitter Tom Kok, directeur van CoolGroup, die veel zaken doet met China, wil dat Nederland China kiest als primaire handelspartner.


---

Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

Voor meer informatie over de bijeenkomst China Challange, kunt u contact opnemen met Martijn Hos, secretaris Platform Toeristisch-recreatief Ondernemen (PTO), 06-22379146


04 nov 04 16:58