TUNIX BV

OAD breidt security-infrastuctuur uit met 3e TUNIX/firewall

OAD heeft onlangs haar security-infrastructuur uitgebreid met een extra
TUNIX/firewall, zo kunnen zij ook in de toekomst aan de verwachte groei
van het aantal online vakantieboekingen voldoen.

OAD is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste touroperators. Zoals
overal in de reiswereld vinden er ook hier steeds meer boekingen via het Internet plaats. Deze trend zorgt ervoor dat beveiliging en functionaliteit van de koppeling aan het Internet steeds bedrijfskritischer wordt; wanneer er geen boekingen via het Internet kunnen worden gedaan of OAD is niet via email bereikbaar, heeft dit verregaande gevolgen voor de bedrijfsvoering. Een veilige ICT-infrastuctuur is dan ook van essentieel belang.

Naast de toename van het aantal online boekingen, is er ook een trend zichtbaar van een toename in last-minute reizen. Hierdoor zijn de pieken moeilijk te voorspellen en moet OAD het hele jaar door verzekerd kunnen zijn van voldoende capaciteit van haar security-infrastructuur.
Om ook in de toekomst de groeiende vraag van online boekingen goed te kunnen verwerken en om de onverwachte pieken goed te kunnen opvangen, heeft OAD haar security-infrastructuur uitgebreid met een extra TUNIX/Firewall.

De keuze voor TUNIX was hierin snel gemaakt. 'Als het gaat om onze ICT-infrastructuur hebben wij hele speciale wensen. Wat onze netwerkbeveiliging betreft moesten wij dus op zoek gaan naar een partij die hier in mee kon gaan. Met TUNIX hebben wij een partner gevonden die een zeer hoog kennisniveau heeft op dit gebied, snel reageert en ook goed meedenkt. Omdat netwerkbeveiliging een zeer complexe materie is en het erg veel tijd kost om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gaande is, hebben wij besloten om dit hele traject uit te besteden aan TUNIX', aldus de heer Eli Lysen, hoofd automatisering van OAD.

Over OAD

De OAD Groep is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste touroperators. Niet alleen heeft het bedrijf het grootste touringcarpark van Nederland
opgebouwd, maar heeft ze ook allerlei activiteiten ontplooid op het gebied van andere vervoersoorten waaronder reizen per vliegtuig, trein, auto en boot (OAD Reizen). Bovendien heeft het bedrijf een keten van 185 eigen reisbureaus door heel Nederland opgebouwd (Globe Reisbureaugroep). Tegenwoordig is OAD Reizen de grootste, geheel Nederlandse, touroperator met vakantiebestemmingen wereldwijd in meer dan 60 verschillende landen en een groepsomzet van ca. 645 miljoen euro op jaarbasis.

Over TUNIX

TUNIX is een full service organisatie op het gebied van netwerkbeveiliging. Met een open houding weet TUNIX samen met zijn klanten het spanningsveld tussen beveiliging en functionaliteit te slechten. De TUNIX aanpak is grondig, persoonlijk, technisch hoogwaardig en met begrip voor de klantsituatie. TUNIX ontwikkelt en levert als enige in Nederland zelfstandig modulaire firewall-systemen die op iedere bedrijfssituatie kunnen worden afgestemd en indien gewenst 24x7 door TUNIX worden beheerd op basis van vastgelegde SLA's. TUNIX maakt gebruik van proxy-technieken om een firewall te realiseren die op applicatieniveau beveiligt. Daarnaast is aanvullende functionaliteit leverbaar, zoals VPN, secure remote access (PKI), anti-virus/anti-spam, bandbreedtebeheer, webserverbescherming, content- en URL-filtering. Hierdoor wordt de hoogst haalbare graad van beveiliging bereikt.


04 nov 04 17:02