2e persbericht van donderdag 2004

Eindhoven 04-11-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Man met hennep aangehouden

Een man van 21 jaar uit Helmond is donderdag rond 10.45 uur aangehouden op de Kasteel Traverse. Hij werd door surveillerende agenten gecontroleerd toen hij daar in een auto met een kapotte voorruit reed. In de auto lag ruim honderd gram gedroogde hennepplanten. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat proces-verbaal is opgemaakt, is hij weer heengezonden.

Hapert: Banden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg zijn enkele autovelgen met band gestolen. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een raam van het pand is ingeslagen.

Nuenen: Auto uit garage gestolen

Uit een garagebox aan de Jasmijnstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Opel Vectra (23-HB-KD). De garagedeur was opengebroken en de auto weggehaald.

Bericht van de Sociale Recherche Helmond: Fraude van ruim 150.000 euro

Het bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige vrouw en een 40-jarige man, beiden uit Helmond. De vrouw heeft over een periode van ruim 13 jaar ten onrechte een uitkering ontvangen van de gemeente Helmond. Totale fraude ruim 150.000 euro bruto. De vrouw ontving een uitkering omdat zij alleenstaand was. Al die tijd woonde bij haar in de woning een kostganger en hield steeds de schijn op dat zij geen relatie met hem onderhield. Door de sociale recherche werd een uitgebreid onderzoek ingesteld waarna bleek dat zij in feite met de kostganger een gezamenlijke huishouding voerde. Een gedeelte van het fraudebedrag zal worden teruggevorderd.

Regio: Scholen werken mee aan fietsverlichtingsactie politie

In het kader van de fietsverlichtingscampagne Licht aan, daar kun je mee thuis komen, deelt Politie Brabant Zuid-Oost op 8 november as. op een aantal scholen in de regio informatiemateriaal uit aan scholieren. Zij gaat ook de verlichting en reflectie controleren van de (brom)fietsers. De actie is bedoeld om fietsers en bromfietsers bewust te maken van het gevaar dat ze zonder verlichting meer kans hebben op een verkeersongeval bij slecht of donker weer. Inmiddels vinden er in de regio ook strenge controles plaats.

De scholen die aan de actie meewerken zijn het Pleincollege in Nuenen, het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven, het Heerbeeck College in Best, het Commanderij College VMBO in Gemert en de Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Een soortgelijke actie deed de politie al eerder deze week op andere scholen in de regio.

Fietsers en bromfietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Zo is 21 procent van alle verkeersdoden fietser. Daarvan overleed een kwart van hen in het donker. Bovendien loopt de fietser zonder verlichting, tweemaal zoveel kans op een ongeluk. Vandaar dat er ieder jaar een landelijke fietscampagne van start gaat om (brom)fietsers te stimuleren met licht aan te rijden in het donker en bij slecht weer. Tijdens de campagne wordt er ook streng gecontroleerd.