Gemeente Amsterdam

PC's voor kinderen
4 november 2004 - Djoe Lan Tan

De wethouder Sociale Zaken en Onderwijs van de gemeente Amsterdam, Ahmed Aboutaleb, reikt vandaag, 4 november, diploma's uit aan kinderen die een computerworkshop hebben gevolgd. De kinderen zijn afkomstig uit huishoudens met een minimuminkomen en moeten de workshop succesvol afronden om in aanmerking te komen van een gratis computer.

Computerles Aboutaleb blikt in een vraaggesprek met Samira Abbos terug op het succesvolle project 'PC's voor kinderen'. Tevens zal hij vooruitkijken naar nieuw beleid dat is gericht op het wegnemen van belemmeringen met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen die in minimahuishoudens opgroeien. De kinderen zelf komen daarbij ook aan het woord.

Workshop PC's voor kinderen

De uitreiking vindt plaats in het NEMO te Amsterdam waar een ICT laboratorium is ingericht. Hier kunnen de kinderen leren wat zij met een computer kunnen doen. Daarbij worden zij begeleid door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Onder begeleiding van een van de kinderen zal Aboutaleb een onderdeel van de workshop gaan volgen.

De workshop van het project 'PC's voor kinderen' van de Sociale Dienst Amsterdam is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Educatieve Faculteit Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC Zuid-Oost en het NEMO ICT LAB.

Internetaansluiting

Net als vorig jaar worden weer computers met Internetaansluiting verstrekt aan honderden kinderen uit deze huishoudens die de overstap maken naar het middelbaar onderwijs. Door de financiële situatie in deze gezinnen is het vaak niet mogelijk om een PC aan te schaffen. Terwijl computervaardigheden essentieel zijn voor opleidingsmogelijkheden; van kinderen wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze achtergrondinformatie op Internet zoeken.

© Gemeente Amsterdam