Gemeente Hoorn


Riool en groen op Hoorn-80 worden opgeknapt

Persbericht d.d.: 2 november 2004

Op donderdag 4 november organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) om 16.00 uur voor de ondernemers van het bedrijventerrein Hoorn-80 een voorlichtingsbijeenkomst in wegrestaurant De Clown (Neutronweg 11) over het opknappen van het riool en het groen op Hoorn-80.

Riool
Naar aanleiding van klachten van bedrijven en de beheerder van het oppervlaktewater over vervuiling, is onderzoek verricht naar de toestand van het riool. Het riool blijkt op een aantal plaatsen te zijn beschadigd door verzakking en lozing van agressieve stoffen. Daarnaast is sprake van een groot aantal verkeerde aansluitingen. Het riool wordt in de periode van december tot en met maart gefaseerd opgeknapt.

Groenstroken
In 2000 is het beheer van groenstroken voor en naast bedrijven overgedragen aan deze bedrijven. Een aantal bedrijven heeft hiervan gebruik gemaakt door een prachtige tuin en/of extra parkeerplaatsen aan te leggen. Er zijn echter ook bedrijven die nog niet hebben geïnvesteerd in het groenonderhoud. Om een nieuwe start te maken, gaat de gemeente Hoorn alle groenstroken ontdoen van struiken en wordt een aantal bomen gekapt. De stroken worden uitgevlakt en ingezaaid met gras en opnieuw overgedragen aan deze bedrijven. Parkmanagement
Momenteel wordt parkmanagement op Hoorn-80 geïntroduceerd. De parkmanager doet de bedrijven een aanbieding om de groenstroken in het vervolg te onderhouden. Door deze aanpak kan het voor een scherpe prijs worden uitgevoerd. Bovendien leidt gezamenlijk onderhoud tot een eenduidige en goede uitstraling van het terrein.

Het opknappen van het riool, het groen en de inzet van parkmanagement is in nauw overleg tussen de Hoornse Ondernemers Compagnie en de gemeente Hoorn tot stand gekomen.

---