Gemeente Woudrichem

04/11/2004
Zwembad De Kikvors tijdelijk gesloten

In zwembad De Kikvors is woensdag 3 november geconstateerd dat de tank waarin chloor wordt opgeslagen dat gebruikt wordt om het zwembadwater te desinfecteren een mankement vertoonde. Hierop heeft de Brandweer besloten het zwembad preventief te ontruimen. In de technische ruimte van het zwembad zijn vervolgens metingen verricht waaruit bleek dat er een kleine concentratie chloordamp in die ruimte aanwezig was. De hoeveelheid leverde echter geen gevaarlijke situatie op en bleef beperkt tot de technische ruimte.

Het stichtingsbestuur kan zich geheel vinden in de ontruimingsactie van de brandweer en, doordrongen van de noodzaak de veiligheid van zwemmers en personeel te garanderen, heeft het bestuur besloten het zwembad niet meteen, na een snelle reparatie van de chloortank, weer open te stellen. De lekkende tank is dan wel de aanleiding geweest het zwembad te ontruimen, het is niet het enige probleem dat speelt. Het zwembad heeft verouderde installaties en er is achterstallig onderhoud. Offertes liggen klaar om in fasen de problemen weg te werken. Een grondige doorlichting van het gehele zwembad stond al veel langer in de agenda van deze week en vindt dan ook volgens plan doorgang.

Het mankement aan de chloortank plaatste het bestuur voor een dilemma: het zwembad zo snel mogelijk weer openen, na reparatie, of allereerst onderzoek verrichten naar de mogelijke oplossingen op zeer korte, middellange en lange termijn van de verschillende tekortkomingen waaraan het zwembad lijdt. Tot dat laatste is besloten en het onderzoek is inmiddels in volle gang. Wanneer alle gegevens in kaart zijn gebracht zal duidelijk worden op welke termijn het zwembad weer opengesteld kan worden voor publiek, aldus een woordvoerder van de stichting. Men gaat ervan uit dat die duidelijkheid er binnen een week is.

De gemeente hoopt dat er snel weer gezwommen kan worden, aldus wethouder Kant. In afwachting van de resultaten van de onderzoeken blijft De Kikvors de komende dagen echter dicht.