Ministerie van Justitie

Donderdag 4 en 11 november 2004

Landelijke middagsymopsia over 'loverboys'

Voor iedereen die in zijn/haar werk met "loverboy-problematiek" te maken krijgt, organiseert het Leids Congres Bureau i.s.m. 0/25 Tijdschrift over Jeugd, dit najaar twee interactieve middagsymposia. Op donderdag 4 november ligt de nadruk op voorlichting, signalering en hulpverlening. Tijdens het symposium op donderdag 11 november wordt dieper in gegaan op de aanpak van loverboys.

Op donderdag 4 november wordt er o.a. ingegaan op voorlichting aan mogelijke daders en de speciale problematiek rond AMA's. Verder wordt toegelicht welke opvangmogelijkheden er zijn voor slachtoffers. Tijdens het symposium op donderdag 11 november komen vragen over de aanpak van loverboys aan bod. Waar maken ze zich nou eigenlijk schuldig aan en waarom is het zo moeilijk om ze te vervolgen? Deskundige sprekers laten zien welke mogelijkheden het wettelijk kader biedt, en hoe hulpverlening, politie en OM de handen ineen kunnen (moeten) slaan om een betere aanpak te bewerkstelligen. Beide middagen bieden voldoende mogelijkheden tot interactie!

Voor wie zijn de symposia?

4 november:

Jongerenwerkers, buurtwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenbegeleiders, beleidsmedewerkers jeugd en welzijn bij gemeenten, medewerkers kinderbescherming, leerplichtambtenaren, docenten en directies van scholen, medewerkers van KWE's voor AMA's, medewerkers bij COA's en overige geïnteresseerden.

11 november:

Alle ketenpartners in de aanpak van mensenhandel, o.a. medewerkers bij (jeugdprostitutie)hulpverlening, medewerkers van Bureau Jeugdzorg en maatschappelijk werk, politie (afdelingen jeugd- en zedenmisdrijven, mensenhandel), medewerkers bij OM, en overige geïnteresseerden.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van één symposium bedragen EUR 195,- p.p. (excl. BTW). Indien gelijktijdig een collega wordt aangemeld voor hetzelfde symposium dan krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een korting van EUR 25,- op het inschrijfgeld (het factuuradres dient hetzelfde zijn). Bij inschrijving voor beide symposia ontvangt elke deelnemer een korting van EUR 100,- p.p..

Programma en organisatie

Leids Congres Bureau BV - Irene van Baalen - Postbus 16065 - 2301 GB Leiden. Tel.: 071-5148203, fax: 071-5128095, e-mail: info@leidscongresbureau.nl. Zie voor meer informatie ook www.leidscongresbureau.nl

Locatie

Beide symposia vinden plaats in Congrescentrum Engels, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 23-09-2004