Provincie Utrecht

Persbericht

Foto-expositie Jurjen Drenth over Stichtse Lustwarande in Leersum

1-11-2004
Op donderdag 4 november 2004 wordt om 19.00 uur in het gemeentehuis van Leersum de reizende foto-expositie Stichtse Lustwarande officieel geopend. Deze prachtige collectie foto's is beschikbaar gesteld door de provincie Utrecht en gemaakt door de bekende fotograaf Jurjen Drenth. De foto's geven een prachtig beeld van het unieke gebied de Stichtse Lustwarande. De fotograaf Jurjen Drenth is aanwezig om zijn werk toe te lichten. De expositie is tot en met 3 december 2004 kosteloos te bezichtigen in het gemeentehuis van Leersum, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

Stichtse Lustwarande

De > Stichtse Lustwarande is vooral bekend om de hoge dichtheid aan landgoederen en buitenplaatsen. Daarnaast maakt vooral ook de afwisseling van het landschap het gebied uniek. Afwisseling tussen hoog en laag, tussen dicht en open, tussen nat en droog. Wat verder opvalt is het intensieve gebruik van het gebied voor zeer uiteenlopende functies: natuur en landschap, cultuurhistorie, recreatie en toerisme, wonen en werken. Het is de uitdaging voor het Agenda 2010 project "Stichtse Lustwarande" om al deze elementen op een goede manier samen te brengen en daarbij het beste van allen naar boven te halen. Deze elementen tezamen bepalen de belangrijkste kwaliteiten van de Stichtse Lustwarande.

Jurjen Drenth
Nationaal en internationaal is Jurjen Drenth bekend om zijn uiterst typerende landschapsfoto's zijn natuurlijke stijl, bijzonder lichtgebruik en vriendelijke composities. Jurjen fotografeert veel voor bladen als de ANWB kampioen, veel bekende kalenders en andere `Nederland' uitgaven. Maar ook internationaal wordt zijn werk gepubliceerd in tijdschriften zoals National Geographic, El Pais, Stern and Merian, etc. Ook wordt zijn werk regelmatig gebruikt in advertenties en is er zelfs een boek over zijn Nederlandse werk gepubliceerd door Reader's Digest. Foto's van en informatie over Jurjen Drenth vindt u op www.jurjendrenth.nl.

Agenda 2010
De provincie Utrecht wil duurzaam investeren in de Utrechtse samenleving. Om dat te doen hebben we tien projecten geselecteerd, die in samenhang worden ontwikkeld onder de naam Agenda 2010. Deze projecten leveren allemaal een concrete bijdrage aan het wonen, werken en recreëren van de Utrechtse burgers in de periode tot 2010. De inhoud van de projecten is gevarieerd: recreatie, natuurontwikkeling, een betere positie voor de boeren, meer en betere mogelijkheden voor fietsen en wandelen, versterking van de culturele infrastructuur en het cultureel erfgoed.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Laatst gewijzigd op 11/01/2004 12:36:52 PM. Paginabeheer: C.Colaris@provincie-utrecht.nl