Ingezonden persbericht

Unieke Nederlandse Cast in Nieuwe Speelfilm

Hetty Heyting na 24 jaar weer in de rol van Tante Til

EDE, 20041102 -- 9 maanden lang is een productieteam van meer dan 180 mensen bezig geweest om een zeer unieke speelfilm gedraaid te krijgen. Een film waar jong en oud op spannende wijze worden meegesleurd in de problemen rondom Sinterklaas en zijn Pieten. De film gaat a.s. donderdag haar Gala Premiere en heet "Sinterklaas en het Geheim van de Robijn".


Schrijver en Regisseur Martijn van Nellestijn had voor de verfilming van Sinterklaas en het Geheim van de Robijn een unieke cast tot zijn beschikking. Bekende namen als Jos Brink, Pamela Teves, Hetty Heyting, Joep Sertons, Sandra Reemer, Bea Meulman, Hans Klok, Martine van Os, Bart Ettekoven, Dela Maria Vaags en Johan Vlemmix stonden dagen op de set van de ruim 2 uur durende speelfilm. Alle acteurs hebben geheel belangeloos en vrijwillig hun medewerking aan dit project verleend want Sinterklaas heeft vroeger ook altijd bij hen wat in de schoen gedaan.


OUDE JEUGDHELDEN TERUG
Sinterklaas en het Geheim van de Robijn is een kinderfilm in een volwassen jasje. Een film die zowel voor de kinderen alsook voor de ouders leuk is om naar te kijken. De film zit boordevol knipogen naar het verleden. Zo gaat Familie Knots actrice Hetty Heyting 24 jaar na de bekende tv serie weer in de huid van Tante Til met haar roze verf, Jos Brink en Sandra Reemer zitten na jaren weer samen in 1 productie, Martine van Os keert terug als Juffrouw Ducker, een karakter dat ze 5 jaar gespeeld heeft in de TROS TV serie De Familie Ouderijn en natuurlijk heeft Sinterklaas zijn eigen minister van Feest, Johan Vlemmix. En zo zijn er vele terugblikken naar de programma's en personen die vroeger de beeldbuizen vulden.


INTERNATIONAAL TINTJE

Om de verhaallijn van de film en de uitstraling net dat tikje meer te geven heeft het productieteam dit jaar gezocht naar zeer bijzondere locaties. Bergen, bossen en steden in Zwitserland zijn enkele van de locaties in het buitenland die gebruikt zijn. Maar ook het luchtruim boven Duitsland krijgt een zeer prominente plaats in de film In Amsterdam werd het Rijksmuseum 2 dagen omgebouwd tot het museum van Jos Brink, in Den Helder werd een dag lang het terrein van de Koninklijke Marine bezet gehouden, in Haarlem werden diverse locaties gebruikt, het Raadhuis van Veenendaal werd twee dagen omgetoverd tot filmset en meer dan 5 dagen werd Kasteel Doorwerth omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas. Dit tezamen met nog tientallen andere locaties geeft de film een zeer speciaal karakter.


FILMMUZIEK IS GROOTS EN ORCHESTRAAL

Nieuw dit jaar is een totaal andere aanpak van de filmmuziek. De muziek krijgt een volwassen uitstraling en is orchestraal. Componist van Sinterklaas en het Geheim van de Robijn is Vidjay Beerepoot. Beerepoot die momenteel aan het afstuderen is als muziektechnoloog aan de HKU Hilversum, heeft naast een aantal korte films ook de muziek voor animatiefilms, theater, musical en tv gecomponeerd. Sinterklaas en het Geheim van de Robijn is voor hem zijn eerste lange featurefilm.


GALA PREMIERE
Donderdag 4 november beleeft de film haar Gala Première. IN Theater en Congrescentrum de Reehorst zullen rond 19.40 de hoofdrolspelers waaronder de bekende onder andere Hetty Heyting, Martine van Os, Bart Ettekoven, Joep Sertons, Sandra Reemer, John Vlemmix, Dela Maria Vaags en vele andere zullen zijn of haar opwachting maken over de rode loper om samen met een 600 tal genodigden de film te gaan bekijken.




Ingezonden persbericht