PERSBERICHT
KENDRION N.V.

Opheffing stemrechtbeperking preferente aandelen Kendrion N.V.

Kendrion N.V. maakt bekend dat het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Preferente Aandelen Kendrion (de "Stichting") met instemming van Kendrion N.V. voornemens is om de administratievoorwaarden van de Stichting te wijzigen.

Het doel van de wijziging van de administratievoorwaarden is het opheffen van de daarin opgenomen beperking in de uitoefening van het stemrecht. In de administratievoorwaarden is bepaald dat de Stichting zich bij de uitoefening van haar stemrecht zal beperken tot maximaal 10% van het op dat moment uitstaande nominale gewone aandelenkapitaal van Kendrion N.V. Het bestuur van de Stichting is van oordeel dat het thans bestaande verschil in zeggenschap op de onderscheidenlijke aandelen niet meer gerechtvaardigd is mede met het oog op de waarde van de gewone aandelen Kendrion N.V.

Als gevolg van de wijziging van de administratievoorwaarden heeft de Stichting het recht om te besluiten om op 21,12% van het geplaatste kapitaal Kendrion N.V. stemrecht uit te oefenen.

Bij de statutenwijziging geagendeerd voor de aandeelhoudersvergadering op 10 november 2004 zullen de preferente aandelen worden omgezet in gewone aandelen zonder certificering.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 3.200 medewerkers in 16 Europese landen en Hong Kong.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten en fasteners. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 4 november 2004

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST

Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --