Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 4 november

Hoorn 04-11-2004 - 08.42 uur

Mishandeling na roddels
Hoorn, woensdag 3 november 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er een mishandeling plaats in een winkel aan de Veemarkt in Hoorn. Aanleiding voor de mishandeling was een ruzie tussen twee families over roddels die een zoon van de ene familie zou vertellen over de dochter van de andere familie.
Een 16-jarige jongen was eerder die dag in de stad de 21-jarige zoon van de andere familie tegengekomen. Hier had hij een klap van gekregen. De jongen vertelde dit tegen zijn 32-jarige zwager die in de winkel achter de toonbank stond. Deze wilde de zaak met de ander familie uit gaan praten en verzocht het slachtoffer de tegenpartij naar hem toe te sturen als hij deze tegen zou komen. Dit gebeurde later op de middag. Aanvankelijk kwam de 21-jarige man in de winkel, maar deze haalde zijn 48-jarige vader op om het gesprek te voeren. Dit gesprek vond omstreeks 17.00 uur plaats in de winkel. Het gesprek liep echter uit de hand en de 32-jarige verkoper en zijn 16-jarige zwager werden bewerkt met een stuk hout en een rubber hamer. Hierbij liep de 32-jarige man enkele gebroken ribben op. De jongen raakte gewond aan zijn gezicht. Zij moesten voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Vervolgens werd de 26-jarige eigenaar van de winkel, tevens oudere broer van de 16-jarige jongen, gewaarschuwd. Hij ging naar de woning van de andere familie aan de Mercuriushof in Hoorn om daar verhaal te halen. Hier werd hij echter geslagen met de ijzeren buis die hij zelf ter bescherming had meegenomen, en met een houten knuppel. De man liep hierbij een hoofdwond op.
De politie arresteerde de 21-jarige man en zijn 48-jarige vader en bracht hen naar het politiebureau in Hoorn voor verder verhoor. Beide mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.
Alle betrokkenen wonen in Hoorn.

Diefstal computer
Hoorn, donderdag 4 november 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur ontdekten medewerkers van een bedrijf aan de Protonweg in Hoorn, dat er in hun bedrijfspand was ingebroken. Terwijl de medewerkers aan de achterzijde in het pand aan het werk waren, gooide de inbreker aan de voorzijde een steen door een kantoorraam. Uit het kantoor werden vervolgens een computer en een flatscreen ontvreemd.

Inbraak woning
Hoorn, donderdag 4 november 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 02.50 uur werd de bewoonster van een benedenwoning aan het Betsy Perk in Hoorn wakker van glasgerinkel. Toen zij ging kijken zag zij in de woonkamer een man, die bezig was haar laptop te stelen. De vrouw gaf een harde schreeuw en de man vluchtte de woning uit. De laptop nam hij mee. De inbreker was binnengekomen door een raam met een steen in te gooien.