Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Actueel > Nieuws > 141 kandidaten verkiezingen waterschap Brabantse Delta

141 kandidaten verkiezingen waterschap Brabantse Delta

141 mensen hebben zich kandidaat gesteld voor een van de 45 bestuursfuncties binnen waterschap Brabantse Delta. In totaal hebben zich voor de categorie Ingezetenen 71 kandidaten gemeld (voor 17 zetels), voor de categorie Gebouwd 50 kandidaten (14 zetels) en voor de categorie Ongebouwd 8 kandidaten (6 zetels). Voor de categorie Bedrijfsgebouwd kiezen de leden van de Kamer van Koophandel West-Brabant en Midden-Brabant 8 bestuurders uit 12 kandidaten. Het stembureau, onder leiding van de nieuwe dijkgraaf Joseph Vos, heeft de kandidatuur van de 141 personen geldig verklaard. De kandidaten zijn inmiddels gestart met hun verkiezingscampagne.

Campagne voeren
De waterschapsverkiezingen voor een nieuw algemeen bestuur worden elke vier jaar gehouden en vinden dit jaar plaats in november. Het nieuwe bestuur treedt begin 2005 aan. Rond 6 november valt bij alle inwoners van West-Brabant een stempakket op de deurmat, inclusief een kandidatenboekje waarin alle kandidaten zich voorstellen. Meer informatie over de kandidaten is te vinden op de site van het waterschap www.brabantsedelta.nl/verkiezingen. Vanaf 20 oktober is ook de StemWijzer op internet actief. Na het beantwoorden van een aantal stellingen krijgen bezoekers van deze site een persoonlijk stemadvies, en de mogelijkheid door te klikken naar de internetpagina van de bijbehorende kandidaten.

Meebeslissen over veiligheid
Het bestuur van het waterschap beslist over de veiligheid van de bewoners van West-Brabant doordat zij meepraten over de bescherming tegen overstromingen en vervuiling van het water in plassen, rivieren en beken. Het bestuur beslist ook over de vraag of de gelden uit de waterschapsbelastingen eerlijk en effectief verdeeld worden over de verschillende werkterreinen van het waterschap.