Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 4-11-2004

Gezondheid getroffenen vier jaar na de vuurwerkramp Enschede

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

PG/CB 2.527.933

4 november 2004

Bijgaand zend ik u het Rapport "Gezondheid getroffenen vier jaar na de vuurwerkramp Enschede", evenals de daarbij behorende publiekssamenvatting. Dit rapport geeft de resultaten van het 3e gezondheidsonderzoek Vuurwerkramp Enschede, als onderdeel van het project Gezondheidsmonitoring Getroffenen Vuurwerkramp Enschede (GGVE). Dit project is direct na de vuurwerkramp in opdracht van het ministerie van VWS opgezet.

Het rapport geeft professionals in de zorg en beleidsmakers inzicht in de ontwikkeling van de gezondheidssituatie rondom de getroffen Enschedese bevolking. De publiekssamenvating beoogt op bondige wijze de belangrijke elementen weer te geven voor een breder publiek, in het bijzonder voor de deelnemers aan het onderzoek.

Het project GGVE is één van de pijlers van de integrale nazorg die in Enschede tot stand is gekomen. Vanuit een pro-actieve benadering zijn gegevens over de gezondheidssituatie en zorgbehoefte van getroffenen en hulpverleners verzameld. Deze informatie optimaliseert het afstemmen van de nazorg op de behoefte van de getroffenen.

Het project komt nu in een afrondende fase. Er worden nog enkele relevante onderzoeken verricht, waarvan ik u op de hoogte zal houden.

Hoogachtend,

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en sport,

H. Hoogervorst
Rapport
Gezondheid getroffenen vier jaar na de vuurwerkramp Enschede

Rapport, 4-11-2004

Zie het origineel