Netwerk



VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: Laatste nieuws over Yasser Arafat

Onderwerp: Laatste nieuws over Yasser Arafat
Uitzenddatum: Do. 4 november 2004, 20.30u
Verslaggeving: Roul Meijer

In Netwerk het laatste nieuws over Yasser Arafat. Zijn toestand is vandaag flink verslechterd. Hij zou echter niet in coma liggen, zoals eerder werd gezegd. Naar aanleiding van de verslechterde gezondheids- situatie zijn Israëlische militairen in staat van paraatheid gebracht op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Ziekenhuis
Arafat werd vorige week vanuit zijn woonplaats Ramallah overgebracht naar een Frans ziekenhuis. Het is nog onduidelijk welke aandoening de Palestijnse president precies heeft. Vanmiddag is een hersenscan van hem gemaakt. Volgens een Franse medicus is dat âeen teken dat het erg slecht gaatâ.

Qurei en Abbas
Tijdens de behandeling van Arafat nemen premier Qurei en oud-premier Abbas de honneurs waar. Qurei geeft leiding aan de Palestijnse Autoriteit en is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de Bezette Gebieden. Abbas stuurt de PLO en al-Fatah aan.

Basiswet
Als Arafat komt te overlijden zal de voorzitter van het parlement de taken van Arafat waarnemen. Zo staat dat beschreven in de Basiswet. Er zouden dan binnen twee maanden verkiezingen moeten plaatsvinden. Meer vanavond:
Wim Kok waarschuwt Europa
Terreurdeskundigen steeds vaker doelwit