Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 november 2004


Wijkagent waarschuwt discojongeren voor goede fietsverlichting


Wijkagent Gerard Morsman van de politie Apeldoorn waarschuwt jonge discobezoekers van het Dorpshuus in de Beemte om hun fietsverlichting in orde te maken. Eens per 14 dagen, zo ook komende zaterdag, wordt daar Eurodisco gehouden. De veelal jeugdige bezoekers gaan nagenoeg uitsluitend per fiets naar de discolocatie en de wijkagent bereiken regelmatig klachten van automobilisten, dat zij plotseling een jnogere zonder licht voor zich zagen.


De jongeren fietsen op hun route van en naar huis via het Kanaal Noord en op deze weg mag het autoverkeer 80 km. per uur rijden.


"Een goede fietsverlichting is altijd van belang, maar op dat traject absoluut van levens-belang" zo laat wijkagent Gerard Morsman weten.
"Ik zou het heel verstandig vinden wanneer ouders samen met hun kinderen de fietsver-lichting in orde maken. Op die manier kunnen we elkaar wellicht heel veel narigheid besparen" aldus de wijkagent.


Naast dit preventieve advies zal de politie ook bekeuren wanneer de jongeren geen licht op hun fiets hebben. Een bekeuring die al snel 25 euro kost kan beter aan andere zaken worden uitgegeven en laten we eerlijk zijn zegt Morsman "veiligheid moet niet alleen op de agenda van de politie staan, ook ouders en jongeren zijn hiervoor verantwoordelijk" .


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --