Persbericht

AEGON

AEGON verkoopt de activiteiten van Transamerica Finance Corporation op het gebied van leasing van zeecontainers

Den Haag, 4 november 2004 AEGON N.V. maakt bekend dat Transamerica Finance Corporation (TFC) de activiteiten op het gebied van leasing van zeecontainers heeft verkocht aan TAL International Group, Inc. voor een bedrag van USD 1,2 miljard. AEGON zal een overbruggingsfinanciering verstrekken voor een bedrag van USD 275 miljoen, welke binnen een jaar zal worden afgelost. AEGON zal de opbrengst van de transactie gebruiken om schuld af te lossen. De activiteiten op het gebied van zeecontainers vertegenwoordigen activa van ongeveer USD 1,1 miljard.

Zoals reeds eerder aangekondigd, is TFC in onderhandeling over de verkoop van de activiteiten op het gebied van leasing van Europese opleggers. De verwachting is dat de transacties geen wezenlijke invloed zullen hebben op het eigen vermogen.

Het bedrijfsonderdeel dat nu is verkocht is in 1999 verkregen als onderdeel van AEGON N.V.'s acquisitie van Transamerica Corporation. De verkoop van TFC's activiteiten is geheel in overeenstemming met de strategie van AEGON om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten, zijnde levensverzekeringen, pensioenen en daaraan gerelateerde spaar- en beleggingsproducten. AEGON heeft reeds in 2003 TFC's Real Estate Tax en Flood Hazard Certification activiteiten aan First American Corporation verkocht en in januari 2004 de verkoop afgerond van het merendeel van TFC's bedrijfsfinancieringsactiviteiten aan GE Commercial Finance.

TAL International Group, Inc. is een nieuw opgericht bedrijf onder beheer van The Jordan Company, LP, een in New York gevestigde private equity firma. Een van de investeerders in TAL International Group, Inc is ondermeer Klesch & Company Limited, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

---

Voor nadere informatie:

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail