Van Gogh Museum


Amsterdam, 19 oktober 2004

Jan Wolkers leest voor in het Van Gogh Museum

Vanaf oktober 2004 besteedt het Van Gogh Museum iedere eerste vrijdagavond van de maand aandacht aan de brieven van Vincent van Gogh. In het tweede deel van de achtdelige Brievencyclus, op 5 november aanstaande, leest Jan Wolkers twee essays voor die hij eerder over Vincent van Gogh schreef namelijk: Het schilderen is een ding waar men van verslijt en Van eigenheimer tot doré. Tevens koos hij een aantal brieffragmenten van de kunstenaar. Aansluitend wordt Jan Wolkers geïnterviewd door Leo Jansen, wetenschappelijk medewerker bij het brievenproject van het Van Gogh Museum.

Vincent van Gogh (1853-1890) schreef in zijn leven vele brieven, waarvan er meer dan 700 worden beheerd door het Van Gogh Museum. De Brievencyclus is in het leven geroepen om het publiek (opnieuw) kennis te laten maken met deze wereldberoemde egodocumenten. De reeks voordrachten vindt plaats in het auditorium van het Van Gogh Museum, telkens om 19.30 uur.

Voor het volledige vrijdagavondprogramma zie www.vangoghmuseum.nl/vrijdagavond. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het Van Gogh Museum: +31 (0)20 570 52 92 of mailen naar pressoffice@vangoghmuseum.nl.

De vrijdagavondopenstellingen worden mogelijk gemaakt door de Rabobank en door Economische Zaken van de gemeente Amsterdam.

Partnership Van Gogh Museum - Rabobank
De Rabobank is vanaf 2003 als 'promoting partner' voor vijf jaar verbonden met het Van Gogh Museum en stelt het museum in staat om bijzondere exposities te organiseren. Van een aantal tentoonstellingen is de Rabobank tevens hoofdsponsor. Voor meer informatie over de Rabobank, bezoek www.rabobank.nl.


---