BUREAU LAMBREGTS

Geestelijke gezondheid centraal in Week van de Chronisch Zieken

Dit jaar ligt het accent van de Week van de Chronisch Zieken op geestelijke gezondheid. Veel chronisch zieken leven onder grote maatschappelijke druk waardoor onnodig problemen ontstaan. Daarom is extra aandacht wenselijk voor de psychosociale aspecten van het chronisch ziek zijn en voor mensen met een chronisch psychiatrische aandoening. De slogan van de week is dan ook Kopzorg. De openingsdag staat in het teken van chronisch psychiatrische ziekten. De Week van de Chronisch Zieken 2004 is van 5-11 november.

Tijdens deze week zullen weer honderden organisaties en instellingen laten zien wat zij betekenen of kunnen betekenen voor mensen met een chronische ziekte. Er zullen in het hele land congressen, verwendagen, sportactiviteiten,voorlichtingsbijeenkomsten en dergelijke zijn. Woensdag 10 november is de landelijke mantelzorgdag en donderdag 11 november is de nationale wensendag.

In september verschijnt het speciale magazine Chronisch Ziek 2004 waarin het programma met de activiteiten tijdens de week is opgenomen. Dit magazine zal gratis verkrijgbaar zijn bij de apotheek. Het weekprogramma zal vanaf 1 augustus reeds ingezien kunnen worden op www.chronischziek.nl.


---


----