Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

week chronisch zieken

Week Chronisch Zieken 2004: meld uw activiteiten nu aan!

Thema van dit jaar: "Kopzorg, psychosociale aspecten van chronisch ziek zijn"

De Week van de Chronisch Zieken vindt dit jaar plaats van 5 t/m 11 november.

Dat klínkt niet alleen ver weg, dat ís ook nog ver weg. Toch attenderen wij u nu al op deze jaarlijks terugkerende themaweek. Als u in deze week een activiteit wilt organiseren, zult u zich hier nu al op moeten beraden. Activiteiten dienen namelijk voor 30 juni 2004 aangemeld te worden bij de Stichting Week van de Chronisch Zieken.

Ook vorig jaar hebben veel lidorganisaties van de CG-Raad meegedaan aan de Week van de Chronisch Zieken. De Week van de Chronisch Zieken is een goede gelegenheid om te laten zien wat u, uw organisatie of instelling betekent of kan betekenen voor mensen met een chronische ziekte. Tevens is het een mooie gelegenheid om kennis, ervaringen en inzichten uit te wisselen. U kunt op allerlei verschillende manieren meedoen aan de week: met een congres, een wensendag, een sportactiviteit, een informatiestand in een ziekenhuis, een tijdelijke meldlijn, een onderzoek, acties etc. Uitgebreidere informatie over de week is te vinden op de website www.chronischziek.nl (doelstellingen, opzet, achtergrond).

Dit jaar ligt het accent op de geestelijke gezondheid, in het bijzonder op de psychosociale aspecten van het chronisch ziek zijn. De slogan van de week is dan ook "Kopzorg".

Wanneer u aan deze week meedoet, dan vermeldt de Stichting Week van de Chronisch Zieken uw activiteit en uw organisatie in het magazine Chronisch Ziek 2004. Dit magazine wordt landelijk breed verspreid. Daarnaast wordt uw activiteit geplaatst op de website van de Week van de Chronisch Zieken. Uw organisatie profiteert op deze wijze van de ruime publiciteit die de Week van Chronisch Zieken jaarlijks altijd weet te verkrijgen, zowel via de landelijke als de regionale media.

U kunt uw activiteit rechtstreeks aanmelden bij de Stichting Week van de Chronisch Zieken. Gebruik daarvoor het speciale aanmeldingsformulier of meldt u aan via de website.

Wij stellen het op prijs als u ook de CG-Raad (Margreet Jonge Poerink, mjongepoerink@cg-raad.nl) laat weten of u meedoet. Wij zullen later in het jaar ook op de site van de CG-Raad en in CG-Raad Nieuws aandacht besteden aan de Week van de Chronisch Zieken. Wij vermelden dan natuurlijk graag welke lidorganisaties meedoen en welke activiteiten zij in deze week organiseren.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben of meer willen weten over de Week van de Chronisch Zieken dan kunt u zich rechtstreeks wenden tot de Stichting Week van de Chronisch Zieken of contact opnemen met de CG-Raad (Margreet Jonge Poerink van de afdeling Communicatie, 030 291 66 00).

(Geplaatst: 18 mei 2004)
---