WEEK VAN DE CHRONISCH ZIEKEN

Kopzorg in de Week van de Chronisch Zieken

Rotterdam, 5 september 2004

Op vrijdag 5 november start in De Reehorst in Ede de Week van de Chronisch Zieken met een groot congres voor mensen met een chronisch psychiatrische aandoening. De week heeft dit jaar als thema:'Kopzorg'. Veel chronisch zieken leven onder grote maatschappelijke druk waardoor vaak onnodig problemen ontstaan. Daarom is er extra aandacht voor de psychosociale aspecten van het chronisch ziek zijn, en in het bijzonder voor mensen met een chronisch psychiatrische aandoening. De week duurt tot vrijdag 12 november 2004.

In totaal zijn er meer dan 300 activiteiten voor mensen met een chronische aandoening of handicap, en voor mantelzorgers. In het hele land zijn bijeenkomsten en congressen, ''verwendagen', sportactiviteiten, informatiemarkten en dergelijke. In een aantal Centra voor Werk en Inkomen zijn tijdens de Week speciale informatiemarkten voor mensen met een arbeidshandicap. Woensdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg en donderdag 11 november is de nationale wensendag.

Het weekprogramma is te vinden in magazine Chronisch Ziek 2004 dat voor chronisch zieken gratis verkrijgbaar is bij de apotheek en de afdeling patiëntenvoorlichting van de ziekenhuizen. Het magazine kan ook besteld worden bij Korrelatie, telefoonnummer 0900-1450 (30cpm). Mensen met een internetaansluiting kunnen het weekprogramma en het magazine inzien op www.chronischziek.nl.


---


---