Ingezonden persbericht


Vic van de Reijt presenteert De Literaire Tram

GEWIJZIGD PERSBERICHT

De Literaire Tram Rijdt!

Unieke avondrondrit per historische tram met voordrachten Amsterdamse schrijvers, presentatie Vic van de Reijt

Amsterdam, 31 oktober 2004 - Je tijdens een donkere herfstavond laten voorlezen door schrijvers als Remco Campert, Elsbeth Etty en Theodor Holman terwijl je in een bijzonder vervoersmiddel zit dat je nauwelijks nog op de rails ziet: een museumtram uit de vijftiger jaren. Op vrijdag 5 november van 19.15 tot 23.00 uur organiseert de stichting Amsterdams Openbaar vervoer Museum (AOM) aan de vooravond van de museumnacht in een historische tram een unieke literaire rondrit door de stad. Het vertrekpunt is café de Kwaker, hoek Kwakersstraat/Bellamyplein, Amsterdam Oud-West. Het eindpunt is remise Tollensstraat, eveneens op het Bellamyplein. Een kaartje voor deze unieke avond kost slechts ¤ 25,- inclusief consumptie. Vooraf reserveren is verplicht en kan telefonisch: 020-6128106 of via www.literairetram.nl

Programma

Tijdens de twee uur durende rondrit wordt er in de tram voorgedragen door Amsterdamse schrijvers die iets hebben met (historisch) openbaar vervoer. Na een uur wordt er gepauzeerd. Schrijvers die aan deze avond deelnemen zijn Remco Campert, Elsbeth Etty, Theodor Holman, Hans Vervoort, Karel Eijkman en Gerard van Westerloo.* De presentatie is in handen van Vic van de Reijt. De rondrit eindigt met een uniek optreden van Henk Hofstede (NITS) in museumremise Tollenstraat. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede van het AOM.

AOM

De Literaire Tram is een initiatief van de stichting Amsterdams Openbaar vervoer Museum, een organisatie van vrijwilligers die de rijke geschiedenis van het openbaar vervoer in Amsterdam levend houdt. Het AOM beheert sinds 1987 een unieke collectie historische trams, bussen en ijveren en organiseert daarmee regelmatig ritten, zoals de Touristtram en het vervoer tijdens de Museumnacht. Gestreefd wordt naar een Amsterdams museum voor openbaar vervoer, waarin de historische collectie permanent kan worden getoond. Door huisvestingsproblemen wordt het AOM helaas in zijn voortbestaan bedreigd.

Datum: vrijdag 5 november 2004

Tijd: 19.15 - 23.00

Vertrekpunt: Café de Kwaker, hoek Kwakersstraat/Bellamyplein, Amsterdam

Eindpunt: Tramremise Tollensstraat, Bellamyplein, Amsterdam

Deelname: ¤ 25,-

Aanmelden: via de website of telefonisch via 020-6128106

Website: www.literairetram.nl


* Programma onder voorbehoud

###

----------------------------------------

Meer informatie,

Ingezonden persbericht