Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlands kampioen geeft instructie `mensport' in Ermelo

22/10/2004

Ermelo, 22 oktober 2004
Liefhebbers van de mensport opgelet! Op 5 november 2004 geeft Nederlands kampioen Tweespanrijden Riny Rutjens een enerverende clinic over de mensport. Deze clinic begint om 19:30 uur en wordt gehouden op het KNHS-centrum in Ermelo.

De clinic begint met uitleg waar u op moet letten bij de aanschaf van een paard. Welke kenmerken heeft een goed menpaard? Vervolgens wordt de opleiding van het `groene' paard tot het hoogste niveau besproken. Aan bod komen onderwerpen als longeren, rijden onder het zadel en het rijden in enkel- en tweespan.

Riny Rutjens begon zijn sportcarrière eerst als ruiter, maar bleek al snel veel aanleg te hebben als menner en trainer van menpaarden. In 1993 werd hij Nederlands kampioen. Het begin van een succesvolle carrière, want in 2004 sleepte hij deze titel voor de 7e keer in de wacht. In 1997 won hij zilver op het WK en in 2003 werd hij Wereldkampioen. Riny Rutjens is een ervaren trainer. In Weert runt hij een trainingscentrum voor de mensport en sinds 2002 traint hij de nationale enkelspannen.

De toegang tot dit Virbac Equimax Rondje Instructie "Mennen" bedraagt EUR 12,- per persoon. U kunt zich aanmelden bij de KNHS via e-mail (accommodaties@knhs.nl) of per fax (0577 - 401725). Voor meer informatie over deze en andere clinics kijkt u op www.paardensport.nl/knhs onder "Clinic & Cursus". Bron: KNHS