Ingezonden persbericht


CREATIVE HOUDT EUROPESE MAGAZIJNVERKOOP

Amsterdam, 26 oktober 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt een unieke Europese Magazijnverkoop aan die van 5 tot en met 7 november plaatsvindt in de Amsterdam Arena. Dit grootse evenement, waarbij 10.000 bezoekers per dag worden verwacht, wordt georganiseerd in samenwerking met Creative's partner Paradigit Computers.

Tijdens dit weekend zullen in verschillende zalen zowel oudere als recentere producten worden gepresenteerd en ter verkoop worden aangeboden. Meer dan 120 verschillende Creative producten uit de categorieën MP3-spelers, Speakers, WebCams en geluidskaarten met in totaal meer dan 40.000 producten zullen voor uitzonderlijk lage prijzen worden aangeboden.

Een dergelijke magazijnverkoop vindt in Europa voor het eerst plaats. "De keuze voor Nederland is voor de hand liggend" merkt Bob Bernaerts, Regional Manager voor de Benelux op, "Creative kent hier immers een bijzonder grote naamsbekendheid en heeft een groot aantal loyale en tevreden klanten."

Ook Arjen de Koning van Paradigit Computers is erg enthousiast over de aanstaande magazijnverkoop. "Wij verwachten een grote opkomst. De toch al populaire Creative producten zijn nu zo voordelig dat de drempel wel heel erg laag wordt. Wie wil er nou geen MP3-speler voor maar dertig euro?"

De Amsterdam Arena is een uitstekende locatie voor een evenement van dit formaat. Het Ajax stadion is algemeen bekend onder het Nederlandse publiek en is makkelijk te bereiken met auto of openbaar vervoer. Parkeren kan in het stadion op P1. Via de hoofdingang komen bezoekers in een demozaal waar alle producten staan opgesteld.

Aanvangstijden:
5 november: 12.00 tot 21.00
6 november: 10.00 tot 17.00
7 november: 10.00 tot 17.00

Productcategorieën en prijzen
MP3 spelers vanaf 30 Euro
Luidsprekers vanaf 15 Euro
Webcams vanaf 18 Euro
Geluidskaarten vanaf 10 Euro

Verder zullen modems, muizen en toetsenborden en Emu Pro Audio geluidskaarten aangeboden worden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.

Over Paradigit Computers
Paradigit Computers BV is sinds 1992 actief in de computerbranche met de verkoop van computersystemen aan consumenten, bedrijven, overheid en onderwijs.
Paradigit stelt zich als doel om optimale klanttevredenheid te realiseren door haar eindgebruikers uitstekend te adviseren over en te bedienen met kwaliteitsproducten voorzien van levenslange ondersteuning. Naast haar eigen merk systemen levert Paradigit een uitgebreid assortiment componenten en randapparatuur. Tevens verzorgt Paradigit complete projecten, onderwijsautomatisering en schrijft ze met succes in op Europese aanbestedingen. Paradigit heeft 14 winkels verspreid over Nederland en een hoofdkantoor dat is gevestigd in Eindhoven.

Voor meer informatie kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:
Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
Tel. +31 (0) 20 5304349
E-mail: liesbethk@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

© Copyright 2003. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd