Digitale Gemeente Houten

Hockey Club Houten bestaat 20 jaar.

dinsdag 26 oktober 2004 - Bron: Hockeyclub Houten

Ter gelegenheid van dit vierde lustrum vinden in het weekend van 5, 6 en 7 november 2004 festiviteiten plaats op het complex van HCH.

HCH is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een vereniging met ruim 820 leden. Daarmee behoort zij tot de grotere hockeyverenigingen in Nederland. Dat is bijzonder, gezien de vele hockeyclubs in Midden Nederland.

In de eerste jaren van de club werd nog gespeeld op een oud voetbalveldje aan de Vlierweg, tegen het spoor. Met de aanleg van het complex aan de Stenen Poort erkende de gemeente Houten dat ook in deze gemeente plaats is voor een hockeyclub. Een goede keuze, want na 20 jaar is HCH een van de grootste clubs in Houten. Een vereniging die tot voor kort geheel werd geleid door vrijwilligers. Per 1 oktober 2004 is een betaalde verenigingsmanager aangesteld om het bestuur en de vrijwilligers te ondersteunen.

HCH neemt een duidelijke plaats in binnen de Houtense gemeenschap. Met ruim 600 leden in de junior leeftijd voorziet HCH in een belangrijke ondersteunende maatschappelijke functie. Sport en spel, jeugd en veiligheid zijn gemeentelijke themas die worden ondersteund. Ongeveer 150 kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar doen hier op speelse wijze hun eerste hockeyervaringen op.

Voor de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar biedt HCH hockey op een sportief zeer aantrekkelijk niveau. En natuurlijk worden de feesten niet vergeten.
Met 13 teams is HCH voor de senioren vooral op zondag een drukke vereniging. Het oudste, nog spelende lid is 67 jaar.

Het profiel van HCH is: een familievereniging waar ruimschoots plaats is voor recreatief hockey. De lijnteams (1e teams) spelen prestatiehockey. Er zijn 24 jeugdelftallen, 27 6- en 8 tallen, een hockeyschool, Benjamins en Frokeys met 135 kinderen, 13 senior elftallen. Dit seizoen spelen 4 jeugdteams Tophockey, 4 jeugdteams 1e klasse, Dames1 en Heren 1 derde klasse (2e resp. 1e in hun competitie) en veteranen A speelt 1e klasse.

Het Lustrum kent een programma voor alle leden, over drie dagen.

De spectaculaire opening van het Lustrum is op vrijdag 5 november om 16.30 uur. De velden staan vol met de enorme attributen van de Kool Kidz Zone voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. s Avonds is er voor deze jeugd een disco.

Op zaterdag 6 november 2004, 11.00 uur wordt het nieuwe semi waterveld feestelijk geopend. In een uitstekende samenwerking met de gemeente Houten is dit najaar de mat van veld 1 vervangen door een meer eigentijds semi waterveld. Spectaculair zijn telkens de sproeibeurten, die voorafgaand aan de wedstrijden het veld natmaken. Met een ballonnenwedstrijd worden de jeugdleden betrokken bij de openingshandeling.
HCH is een vereniging die voor iedereen toegankelijk is. Maar een Lustrumfeest moet in stijl worden gevierd: voor de zaterdagavond is gekozen voor een gala disco feest voor de D t/m A jeugd en alle senioren.

Op zondag worden de senioren (20 tot 67 jaar) in de watten gelegd. De wedstrijden van die dag worden opgeluisterd met sfeervolle, aan hun leeftijd gekoppelde festiviteiten en muziek.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Youandi Beeris van der Gaag, secretaris, secretaris@hchouten.nl of met Gert Wich, voorzitter, voorzitter@hchhouten.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).