Gemeente Haarlem


1 november 2004
Stadsbibliotheek

287/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Lilianefonds exposeert in Stadsbibliotheek Haarlem

Vanaf donderdag 5 november presenteert het Lilianefonds een expositie in Bibliotheek Noord aan de Planetenlaan 170 in Haarlem.
Het Lilianefonds maakt zich door inzet van honderden vrijwilligers al 24 jaar sterk voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Er zijn miljoenen kinderen die met een handicap door het leven moeten. Hun ouders staan machteloos omdat zij de kosten voor medische zorg en hulpmiddelen niet kunnen betalen. Door hun handicap kunnen deze kinderen niet meekomen met de anderen. Zij gaan niet naar school en leven achteraf, onzichtbaar voor de buitenwereld. Het Lilianefonds komt voor deze kinderen op door operaties, medicijnen, fysiotherapie en eenvoudige hulpmiddelen, maar biedt ook hulp in de vorm van onderwijs, vakopleiding of kleine inkomstengenererende projecten. Het Lilianefonds is in staat die hulp te bieden door financiële steun van ruim 70.000 donateurs.

De tentoonstelling biedt een realistisch beeld van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Deze expositie is gratis te bekijken tot eind november tijdens openingstijden van de bibliotheek.
Bibliotheek Noord is geopend op maandag en donderdag van 13.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag en vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur, op woensdag van 13.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------