Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

05/11/04 Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven bij Erasmusfestival te s-Hertogenbosch

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven wonen vrijdag 5 november 2004 'Het Gala van de Dans' bij in het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch. Het Gala van de Dans is deel van het programma rondom het Erasmusfestival 's-Hertogenbosch 2004. Het thema van het Erasmusfestival is religie en moderniteit. Het Gala wordt uitgevoerd door het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater en het Internationaal Danstheater.

Het Erasmusfestival is een initiatief van de Stichting Erasmusprijs 's-Hertogenbosch ter gelegenheid van de toekenning van de Erasmusprijs die jaarlijks door de Stichting Praemium Erasmianum wordt uitgereikt aan personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de Europese cultuur.

Het Gala van de Dans begint met 'Three Pieces for Het', een programma van Hans van Maanen, en 'Psalom' van Arvo Pärts, beide uitgevoerd door Het Nationale Ballet. Het Nederlands Dans Theater heeft gekozen voor een ballet van Jirí Kylián 'Petite Mort'. Het Internationaal Danstheater presenteert op deze avond een aantal choreografieën uit de Kaukasus en het gebied rond de Zwarte Zee.