NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Postcode Loterij Schaatsploeg klaar voor het nieuwe seizoen

De schaatsers van de Postcode Loterij Schaatsploeg zijn klaar voor het nieuwe seizoen, dat 5 november a.s. start met het NK Afstanden in Assen. Coach Jac Orie heeft zijn schaatsers -Erben Wennemars, Gianni Romme, Mark Tuitert, Marianne Timmer, Rhian Ket, Frédérique Ankoné, Wieteke Cramer, Simon Kuipers en Sicco Janmaat- met een intensieve trainingsperiode voorbereid op het komende seizoen.

Tijdens de presentatie van zijn ploeg op 2 november verklaarde Orie: 'We zijn helemaal klaar voor het nieuwe schaatsseizoen en hebben er erg veel zin in. We hebben een zeer goede zomer achter de rug, iedereen heeft hard getraind en we hebben geen vervelende blessures gehad. De sfeer in de groep is uitstekend. Tijdens het NK Afstanden zal duidelijk worden hoe we er voor staan ten opzichte van de concurrentie, want die heeft ook niet stilgezeten.'

Postcode Loterij Schaatsploeg
Sinds 1 september is de Nationale Postcode Loterij sponsor van de schaatsploeg van Jac Orie. Gwen Rodenburg, projectleider van de Postcode Loterij, heeft veel vertrouwen in het team. 'Het zijn stuk voor stuk hele goede schaatsers, onze Kanjers gaan voor goud!
We zullen allerlei activiteiten rondom het team organiseren. Zo zenden we half december een commercial op televisie uit en gaan we de deelnemers van de Postcode Loterij arrangementen naar wedstrijden als prijs aanbieden,' aldus Rodenburg.

De goede doelen winnen altijd
De Nationale Postcode Loterij is de grootste goededoelenloterij van Nederland. De netto-opbrengst is bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,3 miljoen deelnemers -met in totaal ruim 4,2 miljoen loten- is er in 2003 een recordbedrag van ruim 217 miljoen euro verdeeld over 45 goede doelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis, Natuurmonumenten, Novib en Unicef.

Amsterdam, 2 november 2004

Noot voor de redactie (