Gemeente Dordrecht


PERSBERICHT

Dordrecht, 3 november 2004

Servicepunt Arbeid maakt werk van reïntegratie ongeacht beperkingen

Het Servicepunt Arbeid (SPA) maakt vanaf 5 november werk van reïntegratie vanuit een nieuw onderkomen aan de Singel 311. Wethouder A.T. Kamsteeg (Zorg) is hierbij aanwezig namens het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht en tekent tijdens deze gelegenheid de overeenkomst 'Diagnose en advies'. Tevens ontving het Servicepunt Arbeid onlangs de officiële erkenning als zorginstelling van het College Van Zorgverzekeringen. De heer ir. J.F.A. van Noorden, manager (Zorg) Trias zal de overeenkomst "zorgverzekeraar - nieuw toegelaten zorgaanbieder AWBZ" met Servicepunt Arbeid tekenen.

Het SPA is een erkende zorginstelling die haar oorsprong vindt in de moederorganisaties De Grote Rivieren en DeltaBouman, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Het SPA is een organisatie die zich inspant voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en heeft een specialisme in psychiatrische, psychosociale en / of verslavingsproblematiek. De overeenkomst met de sociale dienst van de gemeente Dordrecht houdt in dat het SPA voor 50 cliënten onderzoekt wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Het SPA gelooft in Reïntegratie ongeacht beperkingen en steekt de cliënt dan ook graag de hand toe bij het verkrijgen van toekomstperspectief en het verwerven van een plek in de maatschappij. Zij richt zich daarbij niet op eventuele beperkingen maar op wat iemand wél kan. Er wordt in kleine stapjes gewerkt, er is veel persoonlijke begeleiding én de cliënt heeft de mogelijkheid om trainingen te volgen op het gebied van sociale en persoonlijke vaardigheden. Afhankelijk van de opdrachtgever en de mogelijkheden van de cliënt wordt deze bemiddeld naar een betaalde of vrijwilligersbaan. Ook daarna blijft het Servicepunt op de achtergrond aanwezig, indien nodig krijgt de cliënt in de praktijk coaching.

Het werkgebied van het SPA bestrijkt een gebied van Gorinchem, de Alblasserwaard tot Dordrecht en de Zwijndrechtse waard.

Wie zich wil aanmelden bij het SPA of meer informatie wenst, kan contact opnemen met het SPA op (078) 6 31 58 58 of via e-mail info@servicepuntarbeid.nl. Dan volgt een uitnodiging voor een oriënterend gesprek waarin het SPA onderzoekt wat de mogelijkheden zijn voor ondersteuning of begeleiding. De feestelijke bijeenkomst op 5 november begint om 15.00 uur.

---- --