Ingezonden persbericht


Watnou..?! vrijdag 5 november tussen 16.00 en 17.00 op 747 am

Vrijdag 5 november is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

In WATNOU..?! het laatste interview dat Theo van Gogh ooit in de media gaf. Bij de NMO deed hij een omgekeerde inburgeringcursus waarvoor hij ruim slaagde. Leidt meer kennis van elkaar tot meer begrip of juist tot nog meer afschuw?

Hans Kaldenbach schreef boeken over de misverstanden tussen de verschillende culturen, Van zijn hand verscheen de kalender Rare jongens die Nederlanders . Hij legt uit waar misverstanden van mensen uit andere culturen op het gebied van vrijheid en humor over Nederlanders toe kunnen leiden.

Kunnen mensen hun mening nog geven na de moord op Theo van Gogh? Hoe ver mag je gaan in kritiek op de islam en in kritiek op mensen?

In WATNOU..?! een discussie over de grenzen van het toelaatbare op papier en in daad tussen de moslimjongeren Abdelhakim en Aziz. Abdelhakim van Elqalem.nl, bekritiseerde Theo op zijn site en gaf hem vaak een fel weerwoord. Aziz bewonderde van Gogh juist om zijn vermogen de discussie aan te wakkeren. Columniste Asma geeft haar kritische mening over de hectiek van afgelopen week.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!