Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 november 2004 no. 259

Samenwerking gemeente Eindhoven en gebruikers

Wederom nieuw skate-object op Stadhuisplein

Aanstaande vrijdag 5 november wordt op het Stadhuisplein een nieuw skate object geplaatst, de zogenaamde Fly-Funbox. Het toestel dat door de firma 720 skate is ontwikkeld heeft een afmeting van 7.5 m lang, 6.5 m breed met een hoogte van 0.85 m. Het toestel is in overleg tussen gemeente en skateboarders, inlineskaters en BMX-ers tot stand gekomen en belooft een uitdaging te vormen voor elke gebruikersgroep.

De naam Fly heeft een dubbele betekenis: enerzijds vanwege de vormgeving van het object als een vlieg, anderzijds om te vliegen tussen de verschillende zijdes van het toestel. Het bijzondere van de Fly box is dat deze van vijf kanten te benutten is. Voor de kenners: het toestel heeft drie banks en twee ramps, met verschillende transitions. Dit geheel biedt legio mogelijkheden, ook voor hoogte sprongen of juist om ver weg te kunnen springen.

De Fly-Funbox is weerbestendig en heeft geen enkele schroef in het loopvlak. Het loopvlak van de Fly-Funbox bestaat uit een 7 mm dikke glasvezel versterkte polyesterlaag en heeft een slijtvaste toplaag met een super skate-grip. Een foto impressie is te vinden op www.doubleup.nl/sk8boarden , zie de gallery.

Het huidige skateobject op het Stadhuisplein, dat begin deze zomer is geplaatst als afstudeerproject van twee studenten van de Design Academy, zal gelijktijdig met de plaatsing van de Fly-Funbox worden verwijderd. Het toestel is in eerste instantie als tijdelijk object geplaatst, maar is door gebruikers als zeer positief ervaren. Gemeente Eindhoven is daarom van plan om het toestel na noodzakelijk onderhoud weer terug te plaatsen.

© 2004 Gemeente Eindhoven