Politiebond ACP

Een mogelijk akkoord tussen kabinet en vakbeweging

Al weken gonst het in de media van de geruchten over een akkoord tussen vakbeweging en kabinet. Wij kunnen bevestigen dat er inderdaad verschillende gesprekken hebben plaatsgevonden. Er is op dit moment echter nog geen sprake van een akkoord.

De partijen die betrokken zijn bij de gesprekken, hebben afgesproken geen enkele inhoudelijke mededeling te doen over de gesprekken. Het CNV hecht er zeer aan die afspraak na te leven. Wel kunnen wij u inlichten over het proces zoals dat voorlopig gepland is.

Vrijdagochtend is er naar verwachting eerst overleg met werkgevers in de Stichting van de Arbeid (STAR). Daar wordt de stand van zaken tot dan toe besproken. s Avonds volgt dan mogelijk het formele overleg van vakbeweging, werkgevers met het kabinet. Hier worden alle dossiers nog eens nagelopen en finale afspraken gemaakt. Als het lukt om op alle punten definitief overeenstemming te bereiken met de drie partijen, pas dan is er sprake van een onderhandelaarakkoord. Dit akkoord zullen wij de komende weken voorleggen aan onze leden, die uiteindelijk beslissen of de afspraken voldoende zijn.

Zodra er sprake is van een onderhandelaarakkoord, kunt u op de teksten hier op onze website vinden of op www.cnv.nl met de afspraken en een toelichting.

Wil je reageren? Klik hier en stuur ons jouw mening per e-mail.