Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

05-11-2004
Politie controleert negeren rood licht

De komende weken controleert de politie in de hele provincie extra bij verkeerslichten of mensen door rood rijden. Ook in uw gemeente. De controles zijn nodig, want door rood rijden is meestal erg gevaarlijk. Toch neemt een derde van de weggebruikers wel eens het risico.

Mis
Verkeerslichten staan vooral op gevaarlijke of drukke kruisingen. Ze zijn zo afgesteld dat het verkeer zo vlot en veilig mogelijk kan doorstromen. Rijden mensen door rood dan kunnen ze bestuurders tegenkomen die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan vallen er vaak (zwaar)gewonden. Ook de materiele schade is dan niet te overzien. Om nog maar niet te spreken over wat er gebeurt als je bij een voetgangersoversteekplaats het rode licht negeert en er plotseling een kind oversteekt.

Lang wachten
Soms is het verleidelijk om door te rijden als verkeerslichten lang op rood staan. Een mogelijkheid is dat de verkeerslichten niet goed staan afgesteld of dat de detectielussen in het wegdek niet goed werken. Komt u zo'n situatie tegen, neem dan contact op met de wegbeheerder (gemeente, provincie) om het probleem op te lossen.

De politie controleert. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor die van anderen. Meer weten? Kijk op www.politie.nl/groningen.