Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 05-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Alcoholcontrole

BAARN, SOEST, BUNSCHOTEN - Tussen 21.00 en 02.30 uur werd in district Eemland noord een alcoholcontrole gehouden. In Soest werden 385 blaastesten afgenomen, vijf bestuurders hadden teveel gedronken.

In Baarn bliezen 540 bestuurders in het pijpje. Onder hen waren vier onder invloed van alcohol. Bunschoten spande de kroon met negen bestuurders die met een slok teveel op achter het stuur kropen. In totaal werden hier 312 testen uitgevoerd.

Overtreders varieerden tussen de 330 ug/l en 735 ug/l. Deze laatste werd gemeten in Baarn, een 31-jarige man uit deze woonplaats moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook voor andere overtredingen werd geschreven, zoals het niet voeren van de juiste verlichting, niet kunnen tonen van rijbewijs en het negeren van een stopteken. De meeste personen die probeerden de alcoholcontrole te ontvluchten, werden door motorrijders achterhaald en werden alsnog onderworpen aan de blaastest.

Verkeersongeval letsel

EEMNES Op de Rijksweg A-27 ter hoogte van knooppunt Eemnes ontstond vanochtend een verkeerschaos doordat een vrachtwagen omstreeks 04.45 uur kantelde. De bestuurder van de vrachtwagen raakte bekneld en moest uit de vrachtwagen worden bevrijd door de brandweer.

De doorgaande weg richting Almere werd afgesloten en doorgaand verkeer werd omgeleid via de Rijksweg A-1.

Takelwerkzaamheden duren vermoedelijk nog tot in de middag.

Verkeerscontrole

SOEST Tussen 15.00 en 15.30 uur werd op de Kostverlorenweg een verkeerscontrole gehouden met betrekking tot eenrichtingsverkeer. Er werden zeven automobilisten bekeurd omdat zij tegen het verkeer in reden.