Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 05-11-2004 - Nieuwsberichten district eemland zuid

Parkeercontroleur bedreigd

AMERSFOORT Een 51-jarige vrouw uit Amersfoort werd donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur aangehouden in een woning nadat zij bedreigingen had geuit tegen een parkeercontroleur op de Celzusterenstraat, omdat deze haar een parkeerbon had gegeven.

De vrouw was het niet eens met de bon en bedreigde de controleur met de dood.

Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie lost woninginbraken op

LEUSDEN De recherche van het politiedistrict Eemland zuid heeft door het verhoor van een op 5 april in Uitgeest aangehouden woninginbreker 12 woninginbraken opgelost in de gemeente Leusden en Houten.

De verdachte, een 33-jarige Rotterdammer, werd op die datum op heterdaad aangehouden bij het plegen van een woninginbraak. Bij het daarna ingestelde onderzoek wist de recherche van de regio Noord-Holland 177 woninginbraken, in hun werkgebied, op deze verdachte terug te brengen. De man is inmiddels voor een groot deel van deze inbraken veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar.

Tijdens het onderzoek werd van de Rotterdammer een DNA-profiel afgenomen waaruit naar voren kwam dat hij zijn inbraken ook gepleegd had in andere regios waaronder de regio Utrecht.

Na vergelijking van het profiel bleek dat hij in aanmerking kwam voor twee woninginbraken in Leusden en één woninginbraak in Houten. Deze inbraken werden gepleegd in februari van dit jaar en DNA-sporen werden veilig gesteld. Bij het rechercheonderzoek bleek dat rond dezelfde periode met een overeenkomstige werkwijze nog negen woninginbraken waren gepleegd. De inmiddels al gedetineerde verdachte werd hiervoor gehoord en proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.